Tesla Lotos 4211U-2 nesynchronizuje
Moderátor: Moderátoři
Ty trimry jsou tam ale dva. Nepíšeš, který z nich nereaguje. Na linearitu v horní části obrazu je P44 a reagovat by v každém případě měl, protože se zpětná vazba přes něho uzavírá.riprex píše:... na trimr linearity nereaguje, ale přitom přerušenou cestu či odpor jsem nikde cestou nenašel,...
Při těchto závadách se neomezuj jen na kontrolu součástek určených ke snímkové korekci, ale i na související obvody (součástky v primáru a sekundáru trafa, součástky v rázovém generátoru a vazební obvody).
Zkontroluj napětí na C405(i jeho samotný) a také, jest-li lze přesáhnout horní okraj stínítka zvětšením svislého rozměru (P43).
p.s. a na měření kondenzátorů se moc nespoléhej a raději je "kontroluj" výměnou. Nezapomeň, že jsou to většinou obvody s vyššími impedancemi, kde i malý svod kondenzátoru hraje velkou roli.
p.s. Jak už jsem psal, správná velikost amplitudy na C406 závisí m.j. na velikosti napětí na C405 (+260V) potažmo na napětí v bodě S (impulzy +800V).
- Přílohy
-
zv.png- (105.85 KiB) Staženo 111 x
- Přílohy
-
c517.png- (46.37 KiB) Staženo 61 x
Předtím jsi psal,žeriprex píše:...Na trimr linearity na desce nereaguje na potenciometr taky ne, ale úplně na dorazu se obraz posune o cca 1cm dolů.
P45 má snahu něco dělat
, teď už tedy nemá?. P44 i P45 mají v sérii odpory R410 a R412, takže prudká reakce při dorazu trimru (nebo potenciometru) není možná, leda by byl tento trimr (nebo potenciometr) u dorazu přerušený. Jinak jsi měl dávno na zkoušku vyměnit i PCL82. O napětí na C405 ses také nezmínil.
Také jsi sem měl dát fotky obrazovky při různých nastaveních vertikálního rozměru a linearity, se signálem i bez signálu (pouhý rastr), aby byla jasnější představa.
Jinak bez osciloskopu můžeš jen měnit součástky.
Také jsem se kdysi setkal s "případem", kdy se opravář snažil zprovoznit vertikální rozklad na kmitočtu 25Hz a zvýšením rozměru se zbavit druhého obrázku.
Jinak jde o dlouhý zpětný běh paprsku. To může způsobovat i trioda, která v tomto okamžiku má dostatečně rychle vybít C406. Zkontroluj tento vybíjecí obvod (trioda, C404, R415 i NZO2).