MKO a odrušení v palubní síti automobilu
Moderátor: Moderátoři
MKO a odrušení v palubní síti automobilu
mám tady schémátko MKO v roli zpoždeného vypnutí. Je to do auta, protože ve chvíli kdy mám zapalování zapnuté, rádio hraje. Ale jakmile začnu startovat, zmizí napětí z vodiče, které rádio dálkově zapíná.
Schéma přikládám, a potřeboval bych se poradit, jaký filtr k tomu začlenit, aby to drsných automobilových podmínkách vydželo co nejdéle =)
díky moc
- Přílohy
-
mko.PNG- schémátko =)
- (13.42 KiB) Staženo 128 x
Re: MKO a odrušení v palubní síti automobilu
- frantajetel11
, pak jsou snad další údaje nadbytečné.pepe363 píše:Už jsem měřil =) Ve spínací skříňce se prostě mechanicky rozpojí kontakt. Na vodiči pro spínání rádia je skokově z 12V najednou 0V, a po vrácení klíčku vyskočí na 14,2V
Do tvého scchémátka MKO bych přidal filtrační a blokovací členy.
Edit: Akorát nevím, jest-li by nebylo lépe přivést k rádiu napětí ze spínací nebo pojistkové skříňky, které se prostě nevypíná.
- Přílohy
-
Autorádio.png- (11.7 KiB) Staženo 114 x
- frantajetel11
A kutilmile - nelituju tě
- frantajetel11
EKKAR píše:... Jestli se ale samo vypne, máš jedinou cestu - použít na rádio samostatnou baterku, připojovanou silovým stykačem na stejnosměrný proud k palubní síti až po nastartování motoru = po nárůstu napětí v síti nad 13,5V.
A nebo právě ten zpožďovací obvod - to si myslim je jednodušší, než tam cpát další baterku...
A kutilmile - nelituju tě
- frantajetel11