Zapeceny toner na vyhrevnom telese

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Zapeceny toner na vyhrevnom telese

#1 Příspěvek od rnbw »

Mam tu tlaciaren Dell 1720dn (je to vlastne Lexmark E250DN, len ma iny kryt) so znicenym zapekanim. Asi stvrtina zapekacej folie je odtrhnuta (a jej kusy su vsade) a zniceny je aj pritlacny valec. Tieto veci viem objednat a vymenit. Ulozenie toho valca prekvapivo nie je velmi opotrebovane.

Na keramickom vyhrevnom telese je vsak zapeceny toner, ktory neviem odstranit. Cast som nechtom zoskrabal, dalej to vsak uz nejde. Cim by to mohlo ist bez poskodenia povrchu telesa a plastu okolo?
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od GeorgeB »

Toner jde toluenem nebo acetonem. Některým plastům toto rozpouštědlo nevadí. Zkusil bych to na kousku toho plastu,kde by případné naleptání nevadilo a pak teprve na toner. Keramice vadit nebude.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

No uz som to zvladol - izopropanol a poriadne vydrhnut handrou. Islo to zle, ale nakoniec sa podarilo. Dik za radu - kupim niekedy aceton, urcite ho niekedy vyuzijem.
PotPalo

#4 Příspěvek od PotPalo »

A nestačilo by hocijaké riedidlo?
Gringo_Joe

#5 Příspěvek od Gringo_Joe »

nektere redidla maji tendence "redit" i plasty, takze opatrne s cistenim neceho plastoveho redidlem
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Tak dnes som vymenil pritlacny valec aj foliu. Tlaciaren tlaci, ale zle zapeka - miestami sa objavuju svetle flaky a toner sa pri posuchani rozmazava.

Ked vymenim celu pec z druhej tlaciarne, tak je to OK. Porovnaval som odpor vyhrievacich telies a je priblizne rovnaky (~45 ohm).

Ze by bol vadny termostat na telese? Alebo je slaby pritlak (nastavenie pritlaku bolo oznacene, vratil som to pri skladani hadam do povodnej polohy)?
breta1

#7 Příspěvek od breta1 »

Já bych to tipoval na termostat (ale nevím, jestli je v této peci jen termistor a termostsat mimo nebo je to tam uvnitř řešeno něco jako bimetal?).
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Termistor tam je urcite - ten premeram dnes, ked to bude vychladnute. A este nieco bolo vnutri v serii s privodom napajania. Uz sa tesim na dalsie rozoberanie...
breta1

#9 Příspěvek od breta1 »

No, a co když to něco v sérii je "havarijní" tepelná pojistka (bimetal) a ta se neoprávněně aktivuje a tím sníží teplotu v peci?
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Skusal som obe vyhrevne telesa na regulovanom zdroji a spravaju sa priblizne rovnako - ako prud, tak aj odpor termistora. Akurat ten zdroj mam len do 60V. Tak idem na vymennu metodu, skusim pre zaciatok vymenit telesa.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Tak bude to teplotou, nie tlakom. Ked som vymenil teleso za druhe (komplet aj s filmom), problem zmizol. Tiez pri nizsej rychlosti tlace sa problem neprejavuje (tlaciaren sa niekedy rozhodne spomalit - neviem preco). Pri tlaci s tym "zlym" telesom to zerie 474W, "dobre" zatial nemam zmerane.
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

"Dobre" teleso ma odber priblizne rovnaky. Takze este skusim vymenit foliu...

Inak dnes som robil vymenu folie na LaserJete 1200. Zapeceny toner z telesa zisiel celkom pekne benzinom.
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Oldradio »

Tiskárna většinou zpomalí průchod papíru když:
a) Je nastavené vyšší rozlišení tisku
b) Je nastavený silnější papír, než 80g/m2, nebo samolepky apod., kvůli tomu, aby pec stihla papír prohřát a zažehlit tak toner.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“