EKKAR píše:A vo vo vo vo tom to je - že BASTLIT už se dneska nikomu nechce, každej frikulín radši vymyslí nebo ještě radši STÁHNE ODKUDKOLIV Z NETU prográmek, kterej jen "nasype" přes programátor do PICu nebo podobnýho švába - ale zapojit už jen ten pitomej zdroj se zvonkovým trafem a stáblem 7805 pro toho švába už neumí - a taky si říká "elektronik". Velký hovno - já MCU beru jako potřebný tam, kde zjednoduší funkce, usnadní ovládání a zmenší složitost výroby - ale tam, kde stačí pár součástek a chvilka práce s páječkou - NA CO MCU? Proboha na co chodit s lodním dělem na vrabce? A co s tím jako chce takový frikulín dokázat? Když pak neovládá ani Ohmův zákon, ale "je pan elektronik" ? Du blejt, velebnosti...!
Odbočili sme trocha od pôvodnej témy ale musím zareagovať. Trocha sa ma to dotklo. Rozhodne nie som "frikulín", čo iba sťahuje programy pre PIC z netu!
Som ročník 1966 a bastlím 40 rokov odvtedy, čo som vládal udržať v ruke trafopájku! Takže som zažil všeličo, bastlil som ešte s tranzistormi OC170, OC72, 101NU71, prvá LED, MBA810 a taký stabilizátor WSH914 bol pre mňa malý "zázrak". Vyrastal som s TTL (prvá moja logická "sonda" bol starý Avomet) a potom CMOS, neexistuje hádam odvetvie elektroniky, do ktorej by som za tie roky nebol niečo robil. Mám bohaté skúsenosti a možno niekedy aj trocha závidím "frikulínom", ktorí si dokážu napísať program do procesora. Ja sa to už nenaučím ale "oni" sa ľahšie naučia zapojiť 5V zdroj. Stále bastlím a občas ma mrzí, že musím použiť množstvo CMOS obvodov a pritom by to zvládol jeden malý "švábik". Ale neviem si napísať program...