Sháním schéma zesilovače, viz foto

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Sháním schéma zesilovače, viz foto

#1 Příspěvek od otakarv »

Zdravím všechny přítomné.Synův kamarád mi donesl na opravu stařičký zasilovač.Po marné snaze vygooglit schému tohoto zesilovače,se obracím zde,zda podle fotek zesilovače někdo tuto schému náhodou(určitě)vlastní a mohl mi jí poskytnout.Předem děkuji a přeji báječný den.
Přílohy
Obraz036.jpg
(86.39 KiB) Staženo 32 x
Obraz035.jpg
(61.82 KiB) Staženo 16 x
Obraz034.jpg
(63.07 KiB) Staženo 22 x
Obraz033.jpg
(38.31 KiB) Staženo 6 x
Obraz032.jpg
(79.97 KiB) Staženo 42 x
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od FRANSIMOR »

hodně a i podle plošnáku mně to připomíná Transiwat.nebo tak nejak.možná i zerowatt ale to sou pračky.přesnej název si ted ne ane vzpomenout.Ale přišroubování desek k těm tyčkám které zároven drží přední a zadní čelo nato uplně sedí.Akorát je to takový trochu překopaný.To trafo bylo připevněno na chladiči.Přepínání vstupů bylo řešený otočným přepínačem.Desky sou taky "zkrácený".Ale je to tutově to co mám namysly.Jen ten název.Snad mne to časem trkne a vzpomenu si.Nebo třeba někoho zde.
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od FRANSIMOR »

Už to mám Tranziwat t 40 junior... a tady je odkaz sou tam i schemata. http://transiwat.webnode.cz/
Přílohy
DSCF0291.JPG
(62.41 KiB) Staženo 17 x
kovar

#4 Příspěvek od kovar »

Podle té značky na DPS taky soudím na Transiwat
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Hifista

#5 Příspěvek od Hifista »

Zcela určitě jde o ubastlený Transiwatt TW40 s několika odchylkami od originálu. Stavební návod lze bez problémů najít v několika verzích na netu.
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od FRANSIMOR »

no ne to -je tutovka...je to na 100 procent Tranziwat 40.krom toho ze v pozdejsi verzy pouzily KD 506=508.To cele.
Naposledy upravil(a) FRANSIMOR dne 16 čer 2011, 11:16, celkem upraveno 1 x.
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od FRANSIMOR »

nebo taky řada KU 601-606.
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Origo Transiwatt se vyznačoval tím, že byl nesymetricky napájený a měl v koncích použitou kombinaci křemíkového tranzistoru NPN typu KD60x a germaniového PNP typu 4NU7x, oba tranzistory pracovaly bez klidového předpětí (čistá třída B) a extrémní přechodové zkreslení vyplývající z této kombinace bylo řešeno budicím stupněm s KU611 (KU612) pracujícím ve třídě A - do určitého výkonu se do zátěže odváděl výkon pouze z tohoto budiče, první verze dokonce měly odpor několik desítek Ω zapojený mezi spojenými bázemi a emitory koncových tranzistorů. Koncové tranzistory se pak otevíraly teprve tehdy, když proud do zátěže na tomto odporu "vyrobil" úbytek napětí shodný s otevíracím napětím koncových tranzistorů. Pozdější verze už tento odpor nemají a koncové tranzistory se otevírají přímo podle výstupního napětí budiče. Pro zájemce celá dokumentace TW-40 Junior: http://www.elektroakustika.cz/tw40.html .

Výkonové tranzistory KD506 nebo 508 neznám - řada KD50x měla jen 3 typy - 501, 502 a 503. Komplementární typ PNP se sice údajně vyvíjel, nikdy ale nebyl zaveden do výroby.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“