jak propojit stba tv
Moderátor: Moderátoři
jak propojit stba tv
Nekupuj si krabičku kde je více SCARTů bez přepínače, to je spojené jen všechno paralelně! Signál, hlavně video nebude veden na jmenovité impedanci a kvalita obrazu značně utrpí. Moaré, pruhy v obraze, prostě leccos. To už radši přehazuj kabely od DVD a videa ručně. Kabely si kup hlavně s vnitřním stíněním, poznáš to tak že kabel je tlustý jak od cirkulárky
Ještě doplním-pokud chceš sledovat DVD či VHS stačí vypnout STB do STANDBY-potom pustí signál, který do něj vstupuje SCARTem DVD/VHS druhým SCARTem TV dál do televize.
a) z STB výstup Scartu do TV bych dal do videa Scartu IN a z videa Scartu OUT (TV) bych to dal do TV Scartu.
Samozřejmě je důležité zapojit Scart kabely s označením např. DVD a TV správně tím koncem TV do TV a druhým do videa OUT a další kabel tím koncem s označením TV do videa IN a tím koncem s označením DVD do STB s označením TV.
b) do STB Scartu s označením VHS nebo i DVD bych připjil výstup z DVD přehrávače a zase při označovaném kabelu bacha na správné konce.
Pokud jsou Scart kabely neoznačené, tak budou "obousměrné" a pak je jedno jak se zapojí.
Edit: Pak je ještě jedna možnost připojit video k TV přes anténní vstup pomocí modulátoru ve videu, ale to už je pouze nouzovka, která degraduje obraz a neumožní nahrávat z stb. Pokud tedy nemá stb ještě výstup cinch.
Bylo by možná dobré kdyby trtnak napsal typy propojovaných přístrojů.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
TV 1 skart, STB 2sk.,VCR 1sk.,DVD 1sk. To vše navíc aby fungovalo v kuchyňce a dalším pokoji. Nevýhoda je, že se všichni musí dívat
na zvolený program.Pokud poradíš bastlit, tak zkus navrhovanou verzi.Mám to odzkoušené na 2 exemplářích.
Použil jsem přepínač + vstupní díl z vraku videa.(Přepínač je starý teslácký 4 násobný,8polohový-co šuplík dal)Zapojení dílu je například tady - probíralo se to zde na EB.(Poradna-modulátor)
Vše jsem vbastlil do univerzální krabičky.V horním díle krabičky jsem vypiloval otvory na protikusy skart konektorů.
Adaptér je pozůstatek nabíječky mobilu. Z každého přístroje, vedu do krabičky skart.Z ní pak skart do TV. Tam přepínám který vstup potřebuji.Navolený vstup mi jde na převodník + do TV skart kabelem .(Pokud nepotřebuješ rozvod do dalších TV použij pouze přepínač.)
Z něho přes anténní koax do dalších TV. Ve tvém případě VCR použiješ jack-skart.Zbytek skart-skart.
Můžeš si také ušetřit piplačku a místo skart protikusů použít jack.Nemusíš pilovat, pouze vrtneš otvory.
Pak použiješ na zbytek redukci skart-jack.
Pochopitelně se jedná o levné řešení na chatku či chalupu. Doma bych použil hotový výrobek jak navrhuje dratak.