Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Teď už stačí jenom měřáky spotřeby vzduchu na hubu.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Tak hlavně koncovky mají předražené, já jsem jí v nouzi koupil za 250,- a pak jsem je viděl za 100,-. Kdyby tu koncovku půjčoval na kauci 105,-má pokoj. A platí se na hodně místech, pořád lepší, než když nemůžeš natlakovat, protože ty elegantní tlakové nádoby někdo ukradl.
Půjčování hadice s koncovkou za zálohu se na blízké pumpě ÖMV praktikuje už snad 10 let, i když se nájemce za tu dobu asi 3x vyměnil - ten první to zavedl jednoduše potom, co se mu opakovaně ztrácela koncovka často i s kusem hadice (stojan s kompresorem stojí z budovou shopu a obsluha na něj nevidí). Teď je na kompresoru jen nátrubek, na který si pumpováníchtivý motorista nasadí zapůjčený šlauch - a je pouze na něm, jestli si půjde vyzvednout zálohu složenou uvnitř shopu, nebo zda peníze oželí a odjede - třeba i s hadicí nebo koncovkou v kapse...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
V kulturnejsich krajinach asi nebyva kazdy tyzden na tom kompresore nieco ukradnute alebo aspon znicene. S tym je problem aj tu v BA - malokde je kompresor, ktory je funkcny, ma hadicu (bez diery) a ma koncovku (ktora neodpadava a drzi na ventile).
Vzhledem k tomu, že se krade všecko možné, vidím to půjčování šlauchu proti plně vratné záloze (nevím, bývalo to 50,-Kč, teď už jsem tam dlouho nebyl, jezdím k jiné pumpě bo ÖMV má zde neskutečně předražené palivo) jako reálnou šanci bojovat proti krádežím - za samotné použití šlauchu a kompresoru se samozřejmě NEPLATÍ ANI KORUNA - záloha slouží pouze jako zajištění hodnoty šlauchu a koncovky proti případným zapětiprstým nejen Kofolopithekům... v případě, že motorista šlauch po použití vrací, dostane samozřejmě CELOU ZÁLOHU naz5. Když se mu zachce šlauch & koncovku si přivlastniti, záloha propadá...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
helios píše:Aj tak by ma zaujímalo, ako vtedy dokázali zmerať prekročenie rýchlosti v obci.
Stejně jako někde u nás ještě v 60. letech. 3 policajti s vysílačkami, stopkami a předvypočítanou tabulkou. První hlásí příjezd auta, druhý má stopky a hlásí dobu průjezdu a třetí má tabulku a odchytává hříšníky.
kuto píše:No oni se tehdy lidi nesnazili se vsim vyjebat a umeli se chovat slusne. Na rozdil od dneska.
Oni snad měli i spočítáno za jak dlouho projede mezi sloupy. Podle toho stavěli tady v jedné sousední vesnici. Sice neměřili, ale kdo měl meší čas toho stavěli a kotrolovali až něco našli. Přišlo mi to takové celkem spravedlivé a pánové policisté se při stopování bavili