Teslacky Promky
Moderátor: Moderátoři
Teslacky Promky
Jirka
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
Ten ale PROM neumí.
Andrea píše:Nebyl to Willém? http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... le&sid=135
Ten ale PROM neumí.
Pekny, ale to co jsem videl ja, tak byla profi vec s jednou patici na vrsku a umelo to na co si clovek vzpomenul. Nejspis to byl nejaky Elnec. Ale nevim to jiste. Na netu ho to najde jako programator PROM ale v seznamu co umi zadny Prom nejsou...
Jirka
Andrea píše:To máš napsat rovnou, že myslíš profi, Elnec BeeProg samozřejmě PROM umí.
No to neni tak jisty. Pisou, ze to prom umi, ale v seznamu konkretnich typu neni o tech trech Teslackejch ani carka. Ozval se mi mezitim clovek, kterej Elnec (nevim ktery typ) ma a taky je v seznamu nenasel.
Mezitim jsem zprovoznil na osmibitu desku paralelnich portu, pres kterou se pripojoval programovaci pripravek s paticema na tyhle Promky. Nacist je umim vsecky, ale programuje mi to jen 74s188, ty dve dalsi ne. Pritom vsechny tri promky maji podle katalogu uplne stejnou casovou i napetovou programovaci sekvenci a pali je vsechny jeden a ten samy podprogram. Sekvenci jsem kontroloval oscilem a je spravna ale ani jeden bit se nevypali. Pred lety to chodilo naprosto bez problemu a tak mi neni jasny, co to muze byt.
Jirka
Jirka
edit: Tak jsem se postoural v tom mym programatoru Prom na osmibitu. Stale je ve stavu, kdy 74188 jdou programovat a 287 a 512 ky ne. Driv to chodilo vsechno. Prolezl jsem soft na paleni, pro vsechny je palici sekvence stejna, akorat se lisi adresovy a datovy rozsah. Podle katalogu by vsechny mely mit stejny postup paleni. Vystavi se adresa, pak 1 bit data. Pak se zvysi napajeni z 5V na 12V, pocka 1uS, vystavi SEL\ na 2ms, shodi SEL\, pocka 1uS a shodi 12V na 5V. Pocka se 6 ms a pali se dalsi bit. Takhle se po jednotlivejch bitech napece cely byte. Pak se postup opakuje pro dalsi byte az se napece cela Prom.
Oscilem vsechnochodi jak ma, urovnema i casem. Co je spatne mi neni jasny....
Jirka
Jirka