LED Tesla 10mm a jejich označení
Moderátor: Moderátoři
LED Tesla 10mm a jejich označení
neví někdo prosím, pod jakým označením se vyráběly 10mm LED Tesla?
Děkuji.
http://katalogy.ic.cz/LQ100.html
Teď jsem si všiml, že se jedná o 10mm tak to jsem se unáhlil.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Přílohy
-
DSC05490.JPG- 10mm LED s LQ100
- (114.92 KiB) Staženo 94 x
Nuvi píše:Mno právě, ale našel jsem dvě v hromádce LEDek Tesla, tak jestli to nejsou nějaké protorypy, nebo tak. Ale vypadají jako by byly z produkce Tesla..
Ta napravo je LQ100 (Tesla). Zbývající mohou mít jakéhokoliv výrobce. Podle čeho soudíš že je to Tesla? Pokud pocházejí z doby totality, může to být dovoz v rámci RVHP z bývalé NDR (i tam se vyráběla optoelektronika).
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
A ještě možná proto že v celé hromádce byly jen LED Tesla a byly tam i takové zvláštnosti.. jako 4 dvoubarevné led.. zalité v jedné plastové liště.. (jakoby ještě z výroby).
Nuvi píše: Možná by to mohl vědět ten, kdo tam pracoval, či tak.
Takových ubývá tak rychle, až z toho někdy mám závrať. V roce 90 se všichni splašili, posrali a hleděli jen rychle rozkrást cokoliv, co mělo nějakou okamžitou materiální cenu. Archívy a dokumentace se chaotickosystematicky likvidovaly. Historie a tradice firem jakoby okamžitě ztratily jakoukoliv hodnotu. Takže třeba výrobky z 60.-70. let mají výrobní i servisní archívy nenávratně zničené, zatímco Němci, kteří měli zemi válkou přeoranou, jsou schopní vyhrabat dokumentaci na auto z 30. let...