Světlo na kolo s výkonnými Led diodami
Moderátor: Moderátoři
Světlo na kolo s výkonnými Led diodami
drag2633 píše:Dobrý den, jelikož jsem vášnivý cyklista, tak na svém kole stavím světla s výkonnými Led diodami, abych byl dobře vydět
...
Celé osvětlení jsem chtěl napájet čtyřmi 1,2V nabíjecími bateriemi s kapacitou 11000mAh. To by bylo 44000mAh.
...
Proud, který by šel do světla by se samozřejmě odděláním rezistoru musel zvíšit
...
A Vás se teď ptám, je to blbos s tím napájením světel??
Je to nebetyčná pitomost, protože až s tím nějakýmu řidiči posvítíš do xichtu, zastaví a minimálně Ti za to rozbije hubu. Pokud chceš, abys byl vYdět a hodláš kvůli tomu zvIšovat proud odpojovaným odporem, tak radši napři svou iniciativu jiným směrem - nejdřív si přečti nějakou chytrou knížku o elektronice a třeba taky zákon 361/2000 Sb, který popisuje povinnosti a náležitosti potřebné k provozu na pozemních komunikacích... A jen tak na okraj: 44 000mAh je prosím 44Ah = nauč se převádět jednotky. Akorát články 1,2V a 11000mAh jsem ještě nikde nepotkal - každý bude vážit asi tak 2-3 kila. Chci VYDĚT, jak to budeš tahat na kole...
A kutilmile - nelituju tě
To bude nádhera, až to všechno bude svítit.
Tady jsou ty články , my tomu říkali buřty:
http://www.ledshop.cz/akumulator-nimh-d-powerex~z3097.html
A ty baterie, tak to jsou úplně obyčejný články velikosti D (buřty). Akorát jsou nabíjecí a jejich kapacita je 11000mAh. Po internetu jsou jich stovky! Takže to je na kolo v pohodě. Minimální zatížení.
Sloučil jsem všechny tvoje po sobě jdoucí příspěvky do jediného. Neodpovídej sám sobě, prosím!
Hill
I když je každému jasné, že z hlediska viditelnosti a bezpečnosti naprosto stačí blikátka, která se prodávají hotová za pár stovek. Ale ty si chceš hlavně hrát, tak si to nenech rozmluvit.
Tohle je taky docela pecka:
http://www.cykloplanet.cz/blog/led-podsviceni-na-kole/Určitě je to proti předpisům
- tomasjedno
Neboj, rozmluvit si to nenechám. Tohle prostě dodělám! A to podsvícení, tak to je hustý!
Sloučil jsem všechny tvoje po sobě jdoucí příspěvky do jediného. Neodpovídej sám sobě, prosím!
Hill
- tomasjedno
drag2633 píše:Ale to nepojede na plných 44Ah, ale jen na tolik, kolik bude třeba. A Ledky budou opravdu zapojeny jednodduše paralelně.
Copak LEDky, ale ty buřty budou sériově. Takže 11 Ah (při odběru cca 1 A).
- tomasjedno