Stabilizace 12V/5A motocykl

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
breta1

#91 Příspěvek od breta1 »

Já mám taky troje brejle, ale fakt jsem to tam našel.
Všechny vodiče G jsou ukostřeny, je to namalováno pod tou šesticí žárovek (pod tou šestou).
Není nutné, aby statorové vinutí bylo uzemněné. O "výrobu" mínus se postarají až diody v regulátoru (obvykle je to u alternátoru přibližně takto).
Přílohy
rreg.png
(71.24 KiB) Staženo 62 x
Naposledy upravil(a) breta1 dne 21 čer 2011, 10:52, celkem upraveno 2 x.
JRPEA

#92 Příspěvek od JRPEA »

Prosim, musite mi to povedat po lopate, ake ukostrenie fuzov? Co mam teda spravit ?? Niesom elektrikar a teda ma potesi ak mi to napisete trocha, tak nech to pochopim aj ja. Z toho co pisete som pochopil ze mam nieco ukostrit, ale neviem vobec co. A vtej scheme od MASARA sa nevyznam- mozem sa na nu pozerat cely den a vecer budem vediet to co som vedel na zaciatku rano a teda nic. Mam nieco ukostrit? Dik
breta1

#93 Příspěvek od breta1 »

Po lopatě.
1. Ucvakneš drát červeno bílý u regulátoru.
2. U můstku spojíš vývody AC (ale není nutné), mínus můstku připojíš na ucvaklý drát u regulátoru, plus mústku připojíš na druhý konec ucvaknutého drátu.
3. Dáš si pivo a vyzkoušíš.
JRPEA

#94 Příspěvek od JRPEA »

breta 1,- Ale to som spravil, vid. strana 6 ( út červen 21, 2011 12:27 am ) je aj foto a napatie mi naopak stuplo a nie ako som ocakaval ze klesne.
breta1

#95 Příspěvek od breta1 »

Tak se mi zdá, že ten regulátor vůbec nereguluje (a proto ti žádný můstek nepomůže).
Vezmi nějaký regulovaný zdroj, odpoj ten červenobílý drát a na tu volnou svorku dej přes žárovku (15 nebo 21W) plus zdroje, mínus zdroje na kostru a pomalu zvyšuj napětí na zdroji a sleduj, při jakém napětí zdroje se ti ta žárovka rozsvítí.
masar

#96 Příspěvek od masar »

Je tam, jen ho nevidíš. :wink:
To patřilo pro BOBOBO. Psal jsem to pozdě.
masar

#97 Příspěvek od masar »

breta1 píše:...Vezmi nějaký regulovaný zdroj, odpoj ten červenobílý drát a na tu volnou svorku dej přes žárovku (15 nebo 21W) plus zdroje, mínus zdroje na kostru a pomalu zvyšuj napětí na zdroji a sleduj, při jakém napětí zdroje se ti ta žárovka rozsvítí.

Zkonzultuj svůj postup s následujícím schematem:
Obrázek
Regulátor bude mít podobné vnitřní zapojení, jen odpadá jeden vodič (je propojen uvnitř regulátoru s výstupem).
To nebude to pravé ořechové. :wink:
JRPEA

#98 Příspěvek od JRPEA »

Masar- prosim mozes mi poradit preco to este viac dobija ked som tam dal ten mustek ?? Zapojil som to spravne tak ako si napisal, viac krat som to kontroloval- vid. Obrazok tu:

Obrázek
Atlan

#99 Příspěvek od Atlan »

NNo skus to zapojit medzi poistku 8 a akumulator v tedy to určite klesne :D ale musis to zapojit na vyvody mostika kde je striedvae napetie. a na spotrebicoch budeš mat tiež mensie napatie....

Este by som zmeran napetie medzi svorkami M a B toho regulatora ked to je originalne zapojene či tam nieje nejaky ubytok pri behu mototra spravne by tam malo byt0,00V
breta1

#100 Příspěvek od breta1 »

masar
Máš pravdu, pokud je to řízeno takto tyristory, tak to tímto způsobem zkoušet nepůjde. Ale někde jsem četl, že u některých regulátorů se ten přebytečný výkon jednoduše "protopí" do výkonového paralelního stabilizátoru, a pak by to takto šlo vyzkoušet. Pořád nevíme, co tam je za regulátor.
masar

#101 Příspěvek od masar »

Atlan píše:...Este by som zmeran napetie medzi svorkami M a B toho regulatora ...
Tento regulátor tam podle všeho nemá. Dal jsem sem ten obrázek kvůli pochopení principu paralelního třífázového regulátoru. Podle celkového schematu tam má 5-ti vývodový regulátor: 3 vývody vstup fází a dva vývody výstup. Takže svorky M a B tam asi nejsou. :wink:

To JRPEA - kolik vývodů má ten tvůj regulátor? 5 nebo 6? A mezi kterými body měříš to napětí?
masar

#102 Příspěvek od masar »

To Breta1. Většinou se používají na motorkách alternátory s trvalými magnety a jejich Volt-Ampérová charakteristika je předurčuje pro paralelní regulaci. Jde jen o to, jak je paralelní regulátor zapojen. :wink:
procesor

#103 Příspěvek od procesor »

Teraz sa robia najčastejšie s tými tyristormi. Teplo sa vyžiari v alternátore. Stačí odpálený jeden tyristor a je to v pr.deli. Oscilogram by povedal viac.
JRPEA

#104 Příspěvek od JRPEA »

Hej detska neblbnite piste len normalne veci napriklad ako z 15,40 Volt pri dobijani spravim 14,00 Volt. Ps: Masar ty radsej uz nerad, dochazdaju mi peniaze a tak nebudem moct odskusat vsetky tvoje varianty
JRPEA

#105 Příspěvek od JRPEA »

Nepozna niekto niekoho kto sa trocha rozumie elektrike ?? Budem vam povdacny
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“