Debata o doméně bastlírny
Moderátor: Moderátoři
Mimochodem škoda že ten právník který tohle sepsal nebydlí poblíž. Udělal bych si dnes večer procházku na čerstvý vzduch a zítra už by ten šmejd nic takového sepsat nemohl.
Ond3x píše:»» ELECTROWORLD má v popisu svých služeb pohodlné prohlížení, vybírání a nakupování jimi vypsaného zboží.
»» http://www.ebastlirna.cz - vzniklo za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Jejich ochranná znímka se na tuhle činnost vůbec nevztahuje. Ať si za doménu pěkně zaplatí. Chodí sem pravidelně spousta lidí, tak zadarmo nebude. Nějaké prachy na hosting by se určitě hodily...
Tady jde také ještě o další pohled: ještě předminulý týden se strejda Gůgl hned nahoře nad výpisem výsledků ptal: asi jste chtěli zadat elektroworld.info.
Dnes už se mě na totéž nezeptal, přesto mi na stejný dotaz vyhodí sice samé odkazy na obchoďáky, ale na pátém místě už zase překáží nějaké nekomerční bastlířské stránky, které tam vysloveně nesedí, rozbíjí jednotnost stránky a tím porušují práva řetězce, který si ve vyhledávačích chce zarezervovat první nejméně tři strany odkazů jen pro sebe. Tohoto rušivého elementu je tedy třeba se také zbavit, aby všechny vyhledané linky vedly do řetězce a zákazník nezabloudil.
Že by firma Google obdržela podobný dopis s požadavkem zásahu do pořadí relevantnosti odkazů, ale systém na pokus o zásah reaguje po svém, takže hned na první stránce odkaz prostě zbyl bez ohledu na nějaká přání šéfů marketingu? Já vím, tato teorie je poněkud přitažená za vlasy..., ale je to opravdu jen teorie?
A jako finále, přátelé - můžeme jim pohrozit, že v případě okamžitého neustoupení od jejich nehorázných a neoprávněných požadavků celou kauzu předáme k prověření investigativním novinářům a televizním stanicím - a nekonkretizoval bych přesně které - možností je víc a zmíněný potenciální diktátor by měl zůstat v nejistotě, ze které strany obdrží další ránu. Myslím že by bylo vhodné i požadovat veřejnou omluvu za jejich neodůvodněné vyhrožování právním postihem - protože v žádném případě nedošlo k ničemu, z čeho se opovažují nás jako Bastlírnu obviňovat - neboli nebyla v žádném případě naplněna skutková podstata činu poškozování ochranné známky, registrovaného názvu, poškozování dobrého obchodního jména atd - ČILI MY JSME KŘIVĚ OBVIŇOVÁNI = MY JSME OBĚTI TRESTNÉHO ČINU...
A kutilmile - nelituju tě
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
- kevin_mitnick
Hill píše:Že by firma Google obdržela podobný dopis s požadavkem zásahu do pořadí relevantnosti odkazů, ale systém na pokus o zásah reaguje po svém, takže hned na první stránce odkaz prostě zbyl bez ohledu na nějaká přání šéfů marketingu? Já vím, tato teorie je poněkud přitažená za vlasy..., ale je to opravdu jen teorie?
Spise si myslim, ze si firma electroworld zaplatila nejakeho SEO maga, ktery udelal dalsich 10 stranek vzajemne odkazujicich na electroworld.cz, cimz podstatne zvysili relevanci stranek a jejich hodnoceni v google...
A kutilmile - nelituju tě
"Nejlepší milenci jsou Maďaři a Indiáni. Promiňte, dámy, ještě jsem se nepředstavil: István Vinnetou...."
Asi tak něco.
Sice to do jinak vážné debaty možná nepatří, ale odlehčení neuškodí.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zmije píše:Po přečtení příspěvku http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=45003 mi přišlo líto, že není možné se k tématu vyjádřit...
To oznámení o přechodu na www.ebastlirna.cz jsem smazal, svůj účel splnilo, Alovka získal přesně tu podporu, kterou potřeboval.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]