Nesmyslná fotovoltaika
Moderátor: Moderátoři
Andreo,takže ta půda není obdělaná,prptože na ní stojí FVE? Takže před stavbou obdělaná byla? Takže někdo prodal zorané pole, nebo pole na kterém byla úroda ke stavbě FVE? To nemyslíš vážně,že ne. Stavělo se na neobdělaných polích,tak se uklidni nebo Ti rupne cévka a budeš tahat nohu uvídíš to.
Souhlasím s tím,že FVE na polích je blbost,myslím ty velké stavby,ale prosím alespoň uveďte argumenty trochu na úrovni,takhle jste ze sebe oba udělali idioty.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
ale ja sa budem opakovať, radšej budem mať neobrobené polia keby aj rovno, kde bude rásť burina, ako DOPLÁCAŤ za energie peniaze navyše. A poprosím Vás len o jedno, nepíšte mi názor v tom zmysle, že keby sa nerozkráda, tak by sa nemuselo doplácať. Toto je taká odborárske údernícke heslo a už ma nebaví počúvať ani čítať. Pretože aj keby je rozkrádanie 0, slovom NULA, aj tak by som radšej prebytok štátneho rozpočtu dal do iných projektov ako platiť číňanom za ich ekologické fotovoltaicke panely.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Příště až budeš chtít něco psát, tak si dej přeš držku a nic nepiš, pouze se tu ztrapňuješ.
Viz argumenty: uveď alespoň jediný argument (pozitivní) pro FVE ... garantuju ti, že neexistuje.
O kterých plodinách tedy mluvím, když jsi teda takový jasnovidec? .... tu druhou část věty ani nekomentuju, to je fakt na úrovni mentálně postiženéhopajosek2 píše:Ty plodiny,o kterých mluvíš sice dodají dost energie,ale že zdevastují tu půdu,na které se pěstují,protože po nich zbyde v hlíně pěkný sajrajt to už Ti nedochází .
AmaterokCZ je na tom líp,ten to má dáno geneticky,tak se žádná změna nekoná.
Takže tady je vymalováno.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
docela jsem se pobavil, ale zajímala by mě taková reálná věc k FV.
Potřebuji naplánovat stavbu domu v místech, kde elektřinu nedotáhnou z ČEZu ani stádem volů, plyn tam asi taky nikdy nezavedou, ale potřeboval bych tu elektřinu tam mít v jakékoliv podobě.
Byla by tam normální spotřeba při napětí 230V - 4 místnosti s asi 100W spotřebou na osvětlení v době od 16 hodin do 24 hodin denně. Dále 3 TV s odběrem celkem 500 W denně po dobu 6 hodin. Dále 4 monitory s odběrem 25W (100W) po dobu 24 hodin denně, nějaký PC/NB (3x30W=100W) také po dobu 24 hodin denně.
Topení, teplá voda a vaření by bylo řešeno jinak než na elektřinu.
Víš o nějakém způsobu FV, který by to zajistil a byl návratný do 15 let. kdy by se musel stejně už instalovat nový a který by zajistil na 100% tuto denní spotřebu ? Dotace mi na to samozřejmě nikdo nedá, takže jen za ceny z "velkoochodu".
Pochopil jsem z předešlé diskuse, že mi budeš umět poradit tak proto se ptám. Třeba i přes SZ.
- tomasjedno
p32 píše:...Víš o nějakém způsobu FV, který by to zajistil a byl návratný do 15 let. kdy by se musel stejně už instalovat nový a který by zajistil na 100% tuto denní spotřebu?...
Problém je v těch 100%. Budeš muset mít zásobárnu energie na nejdelší myslitelné období pošmourného počasí, kdy slunce z mraků nevykoukne, a výkon takový, abys tu zásobárnu za jeden slunný den plně nabil. Čili příšerně předimenzované a tedy drahé řešení.
Když ze svých požadavků slevíš, a doplníš to elektrocentrálou se spalovacím motorem, dostaneš se do reálných dimenzí. ČEZ to nedělá jinak
Mimochodem, návratnost investice 15 let, při uvažované její životnosti 15 let, je příšerně dlouhá a vzhledem k úrokovým mírám je to vlastně ztráta.