T-mobile-internet v mobilu na den nebo týden-má to využití?
Moderátor: Moderátoři
T-mobile-internet v mobilu na den nebo týden-má to využití?
Vše fungovalo jak má, až na to, že:
- Otevřel jsem (v PC připojeném přes můj mobil) "Seznam" a pak ještě nějaké 3 nebo 4 stránky stránky "T-zones".
- Za necelých 10 minut byl limit FUP 10 MB vyčerpán a došlo ke snížení rychlosti přenosu dat.
- Při snížené rychlosti bylo připojení k internetu k otevření nějaké stránky již nepoužitelné.
- Téměř shodné by to bylo u balíčku 39 Kč / týden, kde je limit FUP 25 Mbyte.
Takže můj názor je takový, že denní a týdenní balíčky pro internet od T-mobile jsou prakticky nepoužitelné a podle mne se jedná "o klamavou reklamu s cílem ukazovat jak levné a výhodné je u T-mobile připojení k internetu" bez ohledu na praktickou nepoužitelnost. Pokud někdo najde praktické použití balíčku na den nebo na týden, tak zde může oponovat. Jen dodám, že pokud bych chtěl např. jen poslat nebo stáhnout e-mail s přílohou nějakých JPG fotek v normálním rozlišení, tak počet fotek spočtu na 10 prstech.
Pro občasné připojení na internet k vyhledání nějaké informace (např. jízdní řád) při pobytu na chatě nebo chalupě jsou balíčky na měsíční připojení od 400 Kč výše (reálně 849 Kč na měsíc) cenově pro rodinného uživatelé "nedostupné".
Zde je kopie popisu obou balíčků:
24 Kč / 24 hodin
Chci platit za Internet jen, když jej opravdu používám. Chci mít jedinou cenu za internet a nic víc neřešit.
Denní paušál zaplatím pouze v případě, že se připojím k internetu.
Pro paušální i předplacené Twist tarify
FUP 10 MB
39 Kč / týden
Chci surfovat v mobilu, mít přístup k e-mailu přes webovou stránku. Nepotřebuji stahovat velké objemy dat.
Pro předplacené Twist tarify
FUP 25 MB
Je to něco jako bys u benzínky četl na cenové tabuli nápis "Benzín Natural 95 už od 20,-Kč za litr", ale pod tím měl drobným písmem napsáno "Jen do limitu odběru 0,5litru za den - po překročení je buď snížen možný odběr na 0,01l/hod, nebo je nutno akceptovat cenu zvýšenou dle požadovaného odběru" - a ten horní limit by byl třeba 40Kč/l.
Z toho bys nenatankoval ani do sekačky, natož do auta.
Stejně tak tenhle "laciný mobilní internet" je jen lákadlo a ukázka "že to jde" - ale v reálu musíš používat reálnou tarifní nabídku s reálně spotřebovávaným množstvím dat - a také podle toho patřičně "oceněnou"...
A kutilmile - nelituju tě
- Philip_Fry
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
- Artaban001
T-mobile -39KČ
telefon SE CEDAR, prohlížeč OPERA mini (v ní nastavena kvalita obrázků na "nízká") a dá se s touto službou docela intenzivně surfovat MOBILEM. Pokud zajdu na youtube, mám FUP vyplácanej během pár desítek minut.
Navíc - donedávna měl T-mobile extra zpoplatněnej stream a já během pár minut probendil celý svůj kredit..
Tady tu prasárnu ale už naštěstí stopli.
Závěr:
u obyčejných telefonů je NUTNOST Opera mini a zkontrolovat její nastavení.
Interní prohlížeč mého telefonu není schopen se v rozumné době "prokousat" ani na "t-zones", protože je to tam preflashováno..
Brozicek píše:využití internetu v mobilu
(v PC připojeném přes můj mobil)
Občas používám Web'n'Walk (Opera mini od T-Mobile), bez paušálu za cca 7Kč/kB(v praxi je to víc). Když jsem si počítal jestli by se mi placení po týdnu vyplatilo, došel jsem k závěru, že nikdy během jednoho týdne nevyplýtvám těch 39 Kč.
Dokonce jsem se s tím naučil psát příspěvky na Bastlírnu, ale přihození na Aukru s tím nefungují...
- Premekapac