Stavebnice sonorety vs. stavebnice detektoru kovu
Moderátor: Moderátoři
Stavebnice sonorety vs. stavebnice detektoru kovu
Ale proč to píšu. Stavebnice z padesátých let byla naprosto kompletní, od návodu,přes všechny součástky až po mechanické části. Nemusel jsem nic shánět.
Před týdnem mi došla stvebnice "Hledač kovových předmětů" od Flajzara, byl jsem mírně řečeno rozčarován. Návod nikde,pochopitelně ani schema s rozmístěním součástek na DPS.O tom že jsem si měl cívku vyrobit sám jsem věděl,ale nepřišel ani držák,za který bych přístroj držel. Tak jsem kontaktoval prodejce. Dokumentaci mi poslali mailem a jinak to vyznělo tak,že nemůžu dostat něco,co výrobce nenabízí. Budiž,ale po sestavení jsem přišel na to,že knoflík nedrží na osce potenciometru,protože nebyla dostatečně vystrčena. Má to být napájeno 6ti tužkovými články,ale držák baterek bohužel nedodali. Vyřešil jsem to po svém a detektor už funguje a můj syn má radost.
Celkový dojem? Už od této firmy kupovat nebudu.
Měl jsem chuť kontaktovat ČOI,ale pak jsem se na to vykašlal.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Jak říkal, on sám za to "moc nemůže", protože ty stavebnice sám nevyrábí, ale jen prodává. To ale nikoho nezajímá a měl by si jejich dodavatele vychovat, tzn. nejenom posílat dál mezi lidi tu polovičatost co sám koupil, ale také trvat na tom, aby byly kompletní.
Nicméně, návod je jedna z věcí, za kterou odpovídá koncový prodejce. A pokud není přiložen již od výrobce v jazyce státu kde se zboží prodává, musí je vytvořit a dopřibalit on sám. Bohužel mnozí tuto povinnost záměrně přehlíží pod heslem "chci to prodávat a ne používat", přeložit a vytisknout nějaké návody nám přináší jen další práci a zbytečné náklady.
Doporučuji podobné vykuky podstoupit ČOI, neb prodávané zboží má mj. zásadní nedostatek = chybí mu český návod. Což je pro ČOI velice tučné sousto a jeden flastr tyhle takyobchodníky obvykle rychle vychová..
Jinak souhlasím se Sendyxem, kvalitní stavebnice tady nikdo nezaplatí a prodává se tedy kdejaký šmejd = máme co chceme. Ale i ten šmejd musí mít odpovídající návod..
Killroy píše: Doporučuji podobné vykuky podstoupit ČOI, neb prodávané zboží má mj. zásadní nedostatek = chybí mu český návod. Což je pro ČOI velice tučné sousto a jeden flastr tyhle takyobchodníky obvykle rychle vychová..
Když vidím ty desítky a možná stovky výrobků bez českého návodu, jak se klidně prodávají, mám dojem že se ČOI tučnýma soustama už dávno a na dlouho přejedla...
- kevin_mitnick
Sendyx píše: Chvilku jsem se kolem stavebnic pohyboval, ty dobře udělané jsou v ČR prakticky neprodejné.
Decka mi zacinaji dorustat do veku, kdy by takovou kvalitni stavebnici ocenili. Umis poradit nejakeho dodavatele skutecne kvalitnich stavebnic typu "vse od plosaku po posledni sroubek" se slusne zpracovanym navodem?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]