regul. zdroj 0-300V
Moderátor: Moderátoři
-
fric.z@seznam.cz
regul. zdroj 0-300V
Experimenty s Vysokonapěťovými spínacími tranzistory se mi nedaří a proč také vynalézat vynalezené.
Jestli někdo pomůže tak díky. můj e mail je fric.z@seznam.cz
-
88.100.154.136
Anonym píše:Co třeba tohle ? http://www.tubeguitaramp.de/ostatni/zdroj.pdf
Díky tak nějak jsem si to představoval ale myslel jsem, že cena tranzistoru bude astronomická, časy se změnily v GM za dvacku.
Nikde není psáno, že tam musí být jen MOSFET a ne obvod s bipolárem, třeba SU z televizního řádkového rozkladu od soudruhů z DDR blahé paměti...
-
88.100.154.136
Zdroj 0-300V
Crifodo píše:Podstatné je, jaký proud takový zdroj má dávat. Podle schématu to vychází na nějakých 70-80 mA a na 25W ztráty. O prospěšnosti napěťové i proudové rezervy asi nemá cenu polemizovat.
Nikde není psáno, že tam musí být jen MOSFET a ne obvod s bipolárem, třeba SU z televizního řádkového rozkladu od soudruhů z DDR blahé paměti...
Chci ho použít pro párování konvových elektronek EL,PL,GU aj. když to bude fungovat tak obětuji 80kč za 250W.
-
88.100.154.136
Crifodo píše:Podstatné je, jaký proud takový zdroj má dávat. Podle schématu to vychází na nějakých 70-80 mA a na 25W ztráty. O prospěšnosti napěťové i proudové rezervy asi nemá cenu polemizovat.
100mA a 157V na zátěži s vodním chlazením (chladič na procesory v hrnku od kafe) bez znatelného ohřívání pak se otevře Tranzistor BC547 a zazabrání dalšímu zvětšování proudu. Než snížím hodnotu odporu mezi B a E trabzisoru BC můžu zapojit ještě jedno IRFko paralelně na společný chladič bez dalších úprav ???. Pak to asi strčím do krabice od ATXu s ventilátorem.