CB TV Merkur
Moderátor: Moderátoři
Svojho času som Merkur užíval k Didaktiku a toto som nestretol. Na povali ich mám snáď šesť a tento jav som nezaznamenal.
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
Zadny pazvuky podle poblikavani z merkura neni slyset. Po cem jit, nekde neco v napajeni? Zdroj tam je misto trafa 15V pulzak z Gesu, s trafem mirne vlnil obraz. Dokumentaci a oscilo mam. Kdyz jsem ho vcera rozdelal, na potvoru prestal, po smontovani zase zacal.
Diky za pripadnou radu.
Jirka
edit: Tak jsem ho rozdelal a nez jsem si nachystal oscilo a kouk co budu merit, tak to prestal delat. Asi se neco prehriva, v dilne mam 27 stupnu a vypada to, ze v zadeklovanym Merkuru je jeste vic, a to mu vadi. Zkusil jsem do neho foukat elektrickou pistolej vzduch asi tak 60 stupnu a nemelo to vliv. Sakrys, co to muze byt? Nejakej vazebni ci filtracni kondik, co ma svod nebo nakej studenak? Na krouceni deskou v ramu to ale nereaguje. Ty efekty se ve zvuku nicim neprojevuji, takze to asi napajenim nebude a bude potreba hledat nekde v rozkladech.
Jirka
To jogo: Zkousel jsem ohrev teplovzdusnou pistoli az na 70 stupnu (mereno opickym pyromertem) a nic se neprojevilo. Divny, proc to teda blno zakrytovany...
To helios: T1 jsem nezkousel ale vyvedl jsem kolektor rozkladovy KU608 a mel na nem povesil oscilo. Ma tam byt 160V s-s. Je to tam, navic 1V na Tebou doporuceny T1 (KD605) zde udela rozdil s-s 10V. Prubeh se ale ani nehne, prskance neprskance. Cast Merkura je napajena 17V jeste pred T1. Ve zdroji to taky neni, celej puvodni zdroj kolem trafa jsem pred casem vykuchal a dal tam 15V pulzak z Gesu. Trafo ovlivnovalo magneticky vychylovacky a mirne vlnil obraz ve vsech smerech. S pulzakem drzi jak pribitej. Pulzak jsem meril vystup oscilem a taky se ani nehne, nebruci, nesumi a na teplotu nereaguje.
Asi to bude naka vyssi divci. Co expert Hill?
Diky
Jirka
On se u Merkura při změně jasu rozměr obrazu mění. A při skokové se mění hodně, než se zase vrátí.
Jak jsme uvítali, když každý další dosud prasecký výrobce přestal ohýbat vývody součástek k desce.... a ty se k tomu vracíš.
Přeju ti příjemnou zábavu, až je budeš někdy muset dostávat ven.
Pokud je mezi uživateli někdo z Prasku, podotýkám, že, jakkoli je dlouhý, nikdy se tam nic takového nevyrábělo...
Co mas prosim pekne s Praskem? To je 6 km ode me. Tam se ale opravdu nikdy nic od elektroniky nevyrabelo.
Jirka