OVP2123 TXT, výboj z VN trafa
Moderátor: Moderátoři
OVP2123 TXT, výboj z VN trafa
Otazka zni: myslíte, že to byl jen průboj z VN trafa přes nějaké ty káblíky poblíž něho a že to bude ok nebo je tam něco zašité ?
TV se teď jeví jako naprosto nová a není tam fakt nic divného. Nic jsem neměřil, protože jsem chtěl vyzkoušet jen funkci po smontování a tak to u toho zůstalo bez dalšího měření.
Na vině jsou stárnoucí umělé hmoty (ten futrál tr.).
Vypájej ho, sundej "krytku" s kabelem VN (s "fajfkou") a prohlídni - najdeš tam propálenou dírku - nebo i přímo prasklinku.
Min. týden jsem měl CTV214-ku (tr. NOKIA M12-28) - ty tady máš na 99,99% taky NOKIA M12-105 - v podstatě "stejné" výrobky (u pozdějích výrobků je výrobce podstatně "zesílil" - zřejmě na základě velkých reklamací. V době, kdy byla na OVP-čka 3-4-letá záruka, jsem jich měnil /v záruce!/ hafo)
Prsknutí bylo slyšet, když to zákoš přivezl (ještě v zakrytované bedně). Nechtěl jsem to trápit a šel jsem rovnou po tom "sloupku". Nejprve jsem tu dírku ani nenašel (zato byla popraskaná boční stěna tr. - tu jsem zalepil), tr. zapájel nazpět (v domění, že to mohlo prsknout z té "bočnice").
Stejně jsem nakonec našel propálenou dírku (pod "krytkou")
S úspěchem jsem to opravoval tmelem typu Plast2000...
Shodou okolností a pro zajímavost: kdysi mnou takto opravená stará Philips AA5AB a po více než dvou letech ji tu mám zpět (tentokrát vybouchaný zdroj). Už tenkrát brečeli " trafo ne a až se to vysype, tak babičce koupíme jinou" Haha, kdo tomu věří... Ale tehdy zalepené trafo stále drží, viz foto. Pouze jsem otřel prach než jsem to vyfotil.
Já vím že je to fušeřina, ale majitel do nového investovat nechtěl. A tak tedy kdo chce kam, pomozme mu tam..
- Přílohy
-
trafo_phi.jpg- (113.64 KiB) Staženo 158 x