Kterou barvu nejlépe použít pro parabolu ?

Vše co se týká satelitní techniky a dekodérů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rezis

#16 Příspěvek od rezis »

V poslední době všechno stříkám (tedy krom pletiva na plotě a takových věcí). Nejak mi to štětcování neleze. Ale normálně velky kompresor a klasická pistole.
Internet - metla lidstva
kokun

#17 Příspěvek od kokun »

Na hliník bych se nerozpakoval použít třeba i obyčejný bílý, venkovní "Latex" - nebo něco "modernějšího", na jeho bázi (taky bude dostatečně pružný) :wink:
Honza - kokúň

#18 Příspěvek od kevin_mitnick »

Eleman píše: Dobré zkušenosti mám i s Hamerite, ale nevím jak bude držet na hliníku.

To bude trochu problem, protoze jako vsechny reaktivni barvy potrebuje i hammerite reakci s vrstvou oxidu na povrchu materialu pro dokonale spojeni...
MATYCH

#19 Příspěvek od MATYCH »

Měl jsem parabolu 120 s nátěrem SADURITEM,vydržel od 1991.Parabola už stářím šilhala,měla 2 ohniska,jinak by byla dodnes i s polarmoutem dle AR s motorem 12V ze stěrače a závitovou hřídelí z heveru.Přepínání H-V bylo modelářským servem.
http://www.bralep.cz/pdf/saduritz1_TL.pdf
M.
elektrolama

#20 Příspěvek od elektrolama »

Hm samá dobrá rada tady. Stačí si prostudovat technické listy výrobců k čemu je co dobré, třeba firmu COLORLAK nebo CHEMOLAK (ti uvádějí i přibližnou životnost nátěrů). Velice slušný dvojsložkový základ je U2008 a na to syntetický email s vysokou odolností UV třeba polomat S2085, ale dělají i matný email - přímo míchají. Rozhodně nepoužívat syntetický základ S2000 ani běžný email S2013 - toto je to nejlevnější, nabízejí to všude, ale nemá to UV faktor a životnost je cirka 3-5 let! Natírání je vcelku věda, co natírat, pro jaké podmínky to bude určené, jestli už to bylo něčím natřené, požadovaná životnost nátěru. Zatím jednoznačně vede klasika- základ a povrchovka, takové ty sračky 2v1 nic moc.
Eleman

#21 Příspěvek od Eleman »

Děkujeme za poučení, ale vlákno už je rok a čtvrt mrtvé. :wink:
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
p32

#22 Příspěvek od p32 »

Mimochodem, napsal pěkné blbiny. Už vidím jak si každý kupuje na blbou parabolu dvousložkový lak za pár stovek a potom zbytek vyhazuje. Krk dám na to, že stačí S2003 a potom stříknout venkovní povrchovou syntetikou a 10 let o tom nebude vědět.
elektrolama

#23 Příspěvek od elektrolama »

P32 zapomínáš na to, že parabola je venkovní anténa a tudíž jsou na ni kladeny extra klimatické nároky. To byl dvousložkový základ a profi povrchový email ty ucho :D. Pokud už někde něco montuji, navíc tam, kde se počítá s nulovou udržbou, tak je to na místě. Už se vidím, jak někde na stožáru nebo střeše co 3-7 let natírám antény jen kvuli stovce ušetřené. To není jen o tom vzít štětku, naflákat to barvou a zdrhnou. To je o tom to očistit, odmastit, natřít 2-3 x základem pak emailem 2-3 vrstvách, namontovat, seštelovat, zatřít šrouby voskem proti korozi a pak o tom už nevědět! Práce je můj čas, který musím investovat a ten je secakra drahý!!! Krk si dej, kam chceš!

Eleman, to jen tak pro info ostatním. Sem ted natíral ráhna, třmeny a podobné harampádí, ta barva je proti těm věcem a investovanému času pakatel. Nejvíc mě štve, že budu muset absolvovat podobné kolečko na jednom stožáru, který jsem renovoval před 12 možná 14 lety. Postupně se sloupává email a chytá postupně rez i obyč základovka. Se mi tři dny sedět v postroji 16 metrů vysoko nechce. Demontovat antény, obrušovat, natírat stožár a znova smontovat. Největší humus je stožár natřený gumoasfaltem, který se stejně olupuje ...
p32

#24 Příspěvek od p32 »

Tak to jsem asi všechno venku za posledních 40 let natíral špatně. Ojojoj, to jsem ale ucho. :lol:
Jestli to taky nebude tím, že někdo umí natírat a druhý to honí superbarvama. Co si pamatuji, tak nejhorší barva co jsem použil, tak zatím byla od Hammerite.
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od FRANSIMOR »

Začíná to bejt velice zajímavé..... :D
jinovak55

#26 Příspěvek od jinovak55 »

Kdysi bývala dobrá základová barva formex světle zelené dobře držela na pozinku i hliníku.
Vogon

#27 Příspěvek od Vogon »

Ten si pamatuju. Tím jsem "pomáhal"natírat dveře od sklepa před ... no je to hodně. Ještě jsou tam vidět otisky dlaní. Ta barva se vůbec neloupe, drží jak prase a nejde ani opálit. Takže tam asi čeká na vnuka. :-)
Odpovědět

Zpět na „Satelitní technika a dekódování“