Jaké elektrické nůžky na plot?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Sith

Jaké elektrické nůžky na plot?

#1 Příspěvek od Sith »

Zdravím, dědovi po asi 10 letech odešly zahradní el. nůžky na živý plot - problém byl ve strhaném ozubeném převodu uvnitř - prostě zub na zub a když jsem chytil kolikrát drátěný plot, tak i přes zub : ) Žádná kluzná spojka nic, v podstatě kus plastu s motorkem.

Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti, nebo jaké znáte "kvalitní" typy - čepel odhadem 50-60cm a cena přiměřená (je to důchodce, původní husqvarna stály před 10 lety 2700Kč). Jaké mi doporučíte?

Dneska aby v těch šmejdech člověk hodně dobře pohledal : )
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Právěproto je rada sebevražedná . :D Mám parkside ?pátý rok , ale střihám jen jednou ročně a jen 20m , tedy do dvou metrů .
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Koupil jsem před cca 6 roky v akci v Globusu tyto: http://www.namir.cz/nuzky-na-zivy-plot- ... -5558.html
a naprostá spokojenost. Každý rok stříhám cca 120 m živého plotu z olší a smrků ze všech třech stran a pohoda - jsou dostatečně dlouhé a výkonné, jen jsou po pár desítkách metrů čím dál těžší :D . Nikdy nebyly broušené ani seřizované a jsou stále ostré - stříhám klidně průměr 15 - 20mm i větší co se vejde mizi zuby. Jen vždy po cca deseti až dvaceti metrech promáznu lišty (nože).
Bohužel už se ale neprodávají, ber to tedy jako inspiraci
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Habesan »

A co se té Husqvarně podívat na zoubek pomocí: RepRap???
Honza_dy

#5 Příspěvek od Honza_dy »

Co se zeptat v servisu? Myslím, že Husqvarna ještě nějaký má...
Sith

#6 Příspěvek od Sith »

Tak servis asi jeste zkusim(e), ale problem je v tom, ze je to zavada, ktera se nejspis bude opakovat ..

Jinak dneska po meste strihali zive ploty a meli tez husqvarny, ale nejake celkem profi, aspon tak vypadaly, takze zkusim zkouknout jeste to.

Podle mapy jde cca o 60 metru plotu, striham ho 2-4x do roka, vrsek a strany, takze ve finale je to fakt slusna plocha.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“