Tak jsem dnes vyrazil do ASA pro PC zdroj, ktery potrebuju na napajeni neceho jinyho. Vymetyno, jen v koute tam stal krasnej netknutej Siemens Scenic 800. Bylo me ho lito kuchat na miste a tak jsem ukecal vrchniho popelare a vzal si ho domu. Vevnitr byl sice plnej prachu a tak jsem ho nejdriv dekontaminoval hadicej se stlacenym vzduchem.

Pak jsem ho na zkousku zapnul a ejhle, maka. Je v tom P3, 128MB RAM, sitovka, zvukovka, CD 52x, 3,5 ka, a HDD18 Gb a 98/2. Nejvic me potesilo, ze je tam PCI board se dvema ISA konektorama, takze zase muzu pouzivat HW emulator pro jednocipy 51 rady, co je na ISA. Stara P2, v ktery jsem to mel driv mi pred casem lehla pri bource. Navic zdroj je trideskovej totalni atyp na predelavku uplne nevhodnej. Takze jsem rozhodl, ze si Siemense necham prave na ladeni a HW prasarny, kde mi nebude lito, kdybych ho odpraskl. Zatim mi v tom nejde PCI zvukovka, nema drivery. Tu prave nutne potrebuju. Tenhle typ jsem uz mel a tak snad nekde drivery najdu. Byl jsem sokovan, co lidi nechaj na disku. Podle nastaveni to byl sitovej pocitac v jedny fy, co znam. Dokonce ucto, smlouvy a pod. Tak jsem tyhle data radsi honem smazl, aby me to nedrazdilo.
Chtel bych tam dat velkou pamet a zkusit XP. Banky tam jsou 4 a je osazena jen jedna 128Mb. Jak ono to je, plati jeste, ze do jedny banky musi dve stejny pameti? Nebo pripadne co za pamet mi na kazdy pozici tahle P3 veme?
Tohle pisu na Siemensu, tak se zrovna nemuzu kouknout na stitky zvukovky a RAMky....
Diky
Jirka