Zháňam schému DC-AC invertora SP300G

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
SMITH

Zháňam schému DC-AC invertora SP300G

#1 Příspěvek od SMITH »

Zháňam schému dc-ac invertora 12V-230V 300W SP300G . Bohužial nezistil som výrobcu ale je to ten to
http://www.nejlevnejsiautobaterie.eu/me ... -3040.html

Zapojenie je následné . Riadiaci obvod : 8bit uP EM78P156
Na primáry 4xIRF540 , prevodové trafo ,
sekundár :diody , kond 100u/400V budiče KSP44 (2x) koncaky IRF730 (4x)

Podla prvého pozretia : koncaky , budiče ,rezistory v sekundary zhorené .

Keby ste niekto mal niečo podobne zapojené poprosím sa ozvať .

ĎAKUJEM
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
elsaz
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od elsaz »

Zdravím, nevím jestli Vám už někdo odpověděl, ale já mám podobný problém, který jsem si zavinil sám. Zkusil jsem připojit sodíkové svítidlo 100W. Překvapivě svítidlo najelo, ale po dvou vteřinách tam něco plesklo a konec. Odešli 4ks IRF 730, 2ks KSP44, 2ks PC 817, ZD1 12V, 2ks 1N4448, cena nepřesáhla 100,-Kč. Tyto součástky jsem vyměnil, ale na druhé straně tišťáku jsou SMD odpory R4, R5, R47, R48 a rezistor R40, který je klasický a všechny jsou vypálené, přerušené a není možné zjistit hodnotu. Jestli můžu poprosit, mrkněte na Vaš , jistě rozebraný měnič jestli z těchto odporu je něco čitelné. Co se týče schéma, byl bych schopen ho nakreslit přímo z desky a hodit na forum, ale chce to čas. Všechny ostatní součástky, kromě procesoru jsem prozkoušel a zdají se být dobré. S pozdravem Halabica Zdeněk
SMITH

#3 Příspěvek od SMITH »

Bohužial ,SMD rezistory sú v rovnakom "rozpoložení" , tak že nečitateľné .Pravdupovediac , už som ho vrátil majitelovy , len ma zaujala koncepcia , preto som zhánal schemu . Zohnal som principálne podobnu , akurát tam riadenie nezabezpečoval uP ale klasická logika . Ak by ste ju chceli , tak sa ozvyte na email .
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
elsaz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od elsaz »

Díky, zkusím dat podnět na jiném foru, třeba budu mít více štěstí. S pozdravem Halabica
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“