opětovné vypínání notebooku
Moderátor: Moderátoři
opětovné vypínání notebooku
Nyní po půl roce od opravy my notebook začal zase vypínat.
Už v záruce není.
Dokážu si to nějak vyčistit sám?
- s_ebastian
Ale pokud chceš, tak musíš rozdělat NB (zapamatovat si postup), vydělat desku a na stole opravit chladič s pastou a zbytek vyčistit. Podržet ventilátor a s citem profoukat. Potom to smontovat vše nazpátek. Takže pokud máš na to buňky, tak žádný problém, který je většinou až v té montáži nazpátek.
Tam, kde nejsou koberce, případně kde si už pořídili vysavač s účinnější filtrací (nebo aspoň ten starý nepoužívají častěji, než jednou týdně), s tím zdaleka takové problémy nejsou.
Ale začni tím převodem tepla z procesoru na heat pipe.
http://www.batterycentury.com/asus-f5gl ... 99036.html
Hlavně vyčisti pořádně žebra toho hlavního chladiče.
Ono ten sajrajt co tam většinou dávají je jako kámen. Takže čato jde ven chladič i s CPu a Cpu se pak z něj musí "urvat" když nevíš jak potřebuješ pak nový CPu. Navíc pokud ten beton důkladně neoškrábeš tak ti hrozí nedoléhaní. pokud nahradíš tu teplovodivou podložku pastou - většinou to nedoléhá - ona ta podložka má svou tloušťku, když se dá s větší tloušťkou nedosedá to správně na ostatní koponenty (většinou uvařený chipset) Nehledě na to že do jisté míry koriguje výrobní nepřesnosti a pohyby chladiče při přenášení atd. Nevím nikdy jsem neměl potřebu pastu měnit. Však ona se nemá kam odpařit. A do věcí které fungují se zásadně nehrabe jinak brzy fungovat přestanou.
Jinak Asus F5 - velmi povedený notebook. Přesně načasovány kurvítka, a pro jistotu je jich tam několik. přičemž deska se kroutí jako had už když jen teplo vidí.
Hill: mám právě opačné zkušenosti. Dokud jsmě měli koberce bylo vše relativně v klidu. Ten bordel se v nich držel. Teď máme všude na podlaze dřevo nebo dlažbu (alergik v rodině) a to je něco každý týden vše vytřít a přesto vidíš jak poletují takové chuvalce prachu. Připadal jsem si ze začátku jako že jsem nějaké prase. Takový chuvalec prachu ventilátory přitahují jako magnet.
rezis píše:...Takže čato jde ven chladič i s CPu a Cpu se pak z něj musí "urvat" když nevíš jak potřebuješ pak nový CPu...
Dovolím si přiložit jednu fotečku pro ilustraci. Je to foceno mobilem, nic moc kvalita.
- Přílohy
-
vyrez.JPG- CPU a chladič DELL Latitude D630, CPU zůstal přilepen, tohle je výsledek
- (118.63 KiB) Staženo 131 x