Alarm Jablotron H906S

Manuály, rady a návody z oboru zabezpečovací techniky a elektrické zabezpečovací signalizace (EZS)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Onkyo

Alarm Jablotron H906S

#1 Příspěvek od Onkyo »

Zdravím mám tento alarm a prestal fungovať.Nefunguje dobíjanie AKU.Je tam yhorený jeden odpor.Potreboval bz som schému neviete o niečom?Je to taký maličký odpor v časti kde je dobýjanie AKU.Je tam jeden IO a 2 ewlektrolztz.Neroyoberal som to viac takže neviem presne ako to je.Nechcel som odpájať čidlá.Chcel som skôr schému ,alebo aspoň ako je tam riešené to nápájanie a dobýjanie AKU.
mojza

#2 Příspěvek od mojza »

Jablotron měl docela dobrý Help Desk, aspoň mi před 5 lety výborně poradili po telefonu. Číslo už bohužel nevím,určitě bylo v dokumentaci a mohlo se časem změnit. Budou chtít ale přesně typ a vč. možná poradí i mailem, stačí se podívat na jejich web. Podle kolegy to funguje dobře i dodnes. I.
mihal

#3 Příspěvek od mihal »

Hestia je celkom historicka elektronika a mozno to patri aj do inej sekcie :D

Ten spaleny odpor bol 470R/aspoň 1W a ak sa v tom budes vrtat tak vymen aj tie elektroliticke susienky v zdroji. Mimochodom jablotron ba bezplatny servis ale toto opravovat bude nerentabilne.
Onkyo

#4 Příspěvek od Onkyo »

Tak som to vyriešil.Bol v zálohe ešte jeden alarm H906 takže sa to prehodilo a problém som neriešil .Funguje to.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od CZJKP1 »

Vím, že je to 6.let staré vlákno, nejspíš již pasé. Ale kdyby se ještě našel někdo, potřebující znát hodnotu odporu.

Odpor má 100R. Pokud jde o ten dobíjecí s jednocestným usměrněním v sérii. Je to velikost odpovídající zatížení 0.6W ale pokud použijete 1W (nebo 2W na výšku) jistě to nebude na škodu. 13.5V : 100R = 0.135A - proudové omezení pro akumulátor 1.3Ah což odpovídá 1/10 Cap.

Čekal bych, že dobíjecí napětí bude vyhlazené. Já to napětí měřil a multimetr mi ukázal jen 7.5V, pak mi došlo, že tam je pulzní průběh a žádná filtrace tudíž multimetr hodnotu neukáže. Prodejce mi varoval před nabíjením nevyhlazeným napětím u VRLA aku!! Nebyl jsem si tím jistý, jestli je to pravda, ale totéž jsem našel i na internetu, proto jsem přidal ještě před pojistkou k baterii paralelně kondík 470uF/25V, pak jsem naměřil již 13.6V.

Kondíky doporučuji vyměnit určitě. 2x1000uF/25V a 1x220uF/16V já, protože už tam mam momentálně druhé, jsem nyní použil kvalitní určený do spínaných zdrojů a navíc na 35V a 25V.
Odpovědět

Zpět na „Zabezpečovací technika“