Aku zametač Power Delta - hodnocení, zkušenosti..

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

bu2520 píše:jen mám obavy, že bude mít obrovskou spotřebu to abych seděl v dozorčí radě čezu

Mám takový pocit, že za C.+K. časů byla taková součást výbavy domácnosti nezbytná a paničku, která by ji sama neangažovala, by sousedky pomluvily že na ni nemá :twisted:
no, aspoň je vidět, jaký jsme udělali pokrok za tu dobu... dneska máš leda tak plastový asijský drek s pochybnou funkcí :D
hafca

#17 Příspěvek od hafca »

Ten můj měl v sobě 6V olovo, to mám schovaný. To a motor, který možná použiju do modelu lodi je jediný, co z toho zbylo. Za 1100,- Kč je to skoro málo. Fakt to nemělo žádnou sílu. Ani drobky z lina to nechtělo vzít, kdoví co to bylo za model. V nejlepším případě krátkodobých 100W nemá šanci na pořádný ani míň pořádný úklid. Sémě nedůvěry už bylo zaseto a znova opakuju už nikdy. :boid:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Crifodo

#18 Příspěvek od Crifodo »

soudobé vysavače jdou přes 1 kilowatt a ty dřívější měly vícestupňovou turbínu takže asi dobrý sací výkon, těžko s tím srovnávat něco na baterie, co nabízí v idealizovaném videoklipu Horst Fuchs...
hafca

#19 Příspěvek od hafca »

Sice to nebylo od Horsta, ale vyšlo to na stejno. To že to nebude srovnatelný jsem věděl. Že to bude až takovej prů...r, to sem netušil. Inu, poučení za 1100,-, ale mohlo to být horší. :D
Crifodo

#20 Příspěvek od Crifodo »

Jestli to použiješ do modelu křížníku tak se na to můžeš dívat jako na plánovanou investici s odbočkou přes úklid :wink:
hafca

#21 Příspěvek od hafca »

Bude to s bídou na rychlou jachtu. :cry:
Killroy
Moderátor

#22 Příspěvek od Killroy »

Tak jak jsem tehdy slíbil, tady jsou zkušenosti po roce a půl provozování toho zázraku:

1) funguje to vcelku dobře, je to vhodné na rychlé posbírání různého smetí, drobků a lecčehos. Ta moje si to chválí, já moc ne.
1) zcela smrtící jsou vlasy - namotávají se na ty kartáče, hlavně na ty jejich konce kde je uložení a ztrácí to sílu. Normálně to nejde vymotat a nejlepší je, to jednou za 1/ 2roku rozebrat a pořádně vyčistit.
3) po roce a půl je akupak v kopru, ale celkem dobře se to dá rozebrat a repasovat. Výrobcem použita 4xbezejmenná NIMH tužka 1,2V/1500mA, použil jsem 2000 Enelopy.
4) výrobce se chvástá tříletou zárukou - na akupak se to předpokládám nevztahuje a kdybych to měl vždycky reklamovat, když se do toho něco namotá a nejde to vyndat, tak bych nedělal jic jiného..
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
p32

#23 Příspěvek od p32 »

Takže při úklidu se to stejně musí tahat jak blbej smeták. No a co se časově jako "ušetří" při úklidu, tak se časově ztratí při čištění smetáku. :wink:
Ať ti to co nejdéle vydrží, ale já bych toto nikdy nekupoval. Od toho jsem se přece oženil, aby mě žena vysvětlila, kde se má zamést pokud to neudělá sama (jsem rád, že se zamilovala i do smetáku). A koberce v dalších třech pokojích nám vysává normálním vysavačem uklízečka každou sobotu dopoledne.
Killroy
Moderátor

#24 Příspěvek od Killroy »

p32 píše:..a co se časově jako "ušetří" při úklidu, tak se časově ztratí při čištění smetáku. :wink:

Asi tak nějak. Problém je, že každý z těchto procesů se bohužel týka někoho jiného.. :cry:
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
p32

#25 Příspěvek od p32 »

Teď chtěla takovej ten vysavač, co jezdí sám atd. atd. Tak jsem jí vysvětlil, že to není vysavač, ale jen smeták. Vysavač je totiž na koberce a ani jedna ukázka v TV nebo kde nepředvedla funkci té kulaté kraviny na koberci.
Taky jsem ji řekl, že uklízečku na sobotu můžu zajistit mladší a rád. To už nechtěla a byla na mě sprostá - ženským se nezavděčíš. :cry: Jsem nikdy s proutím nedělal, tak co mi říká, že jsem proutník ? :wink: Ani proutěné koše neumím dělat.
rnbw

#26 Příspěvek od rnbw »

Roomba funguje aj na koberci (ostatne som nevidel). Kolegovi som do toho uplne prveho modelu robil novu bateriu. Celkom to funguje, len nesmu byt na zemi male prekazky (kable a pod.)
p32

#27 Příspěvek od p32 »

Nebo koberec, že ? Nemyslím ty levné krytiny s vlasem za xx Kč nebo čeho za 1m2. Viděl jsem dost normálních vysavačů, které nevysávaly a jen si na to hrály. :cry:
rnbw

#28 Příspěvek od rnbw »

Pokial myslis koberec dva centimetre vysoky, tak s tym bude problem.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“