předinstalovaný Win 7
Moderátor: Moderátoři
předinstalovaný Win 7
Zálohu systemu na DVD při prvotní instalaci si dotyčný neudělal. Jde mi o to, zda bez této zálohy to lze nějak normálně/legálně přeinstalovat. Nechce se mi stahovat a instalovat nějakou instalačku Win7 abych pak zjistil že licenční číslo nalepené na NB s tím nefunguje atd. (NB byl koupen s předinstalovaným Win7)
Nebo prostě volat na podporu Mrkváčů, nahlásit to číslo z NB a požádat o zaslání DVD s vygenerovanou verzí W7. Potom musíš počítat s nějakým manipulačním poplatkem za poštu, práci atd. To se telefonicky hned dovíš.
Skrytý oddíl na disku je ve W7 vždycky (kupodivu). Ale o tom to asi není, spíše o tom, že kdyby to bylo tak jednoduché, tak by všichni mohli používat rovnou jen jedno číslo pro aktivaci a podobné ptákoviny.
Také kupodivu, když jsem sebral normální originál W7 a stejnou verzi, co byla na NB s OEM, tak to číslo z NB prostě nefungovalo, ale to bude asi rukama. S OS vypáleným z toho NB to šlo - to jsem asi to číslo opsal dobře.
Jinak háček bude v tom, že u např. na koupeném NB s OEM verzí W7 si je musí uživatel "dodělat" odklepnutím pár informací a pak se to aktivuje. Proč by aktivované W7 měly ležet na skladě půl roku ?
Jiná varianta je ta, že OEM je pro výrobce počítačů (nebo montéry) a tam taky patřím, takže podle potřeby zákazníka zkompletuješ sestavu nebo NB, nainstaluješ OEM verzi zvoleného OS a na základě informací o zákazníkovi to na něho aktivuješ. Většinou chce mít svého uživatele (např. A123456789) a aktivaci se dnem plus mínus, kdy to kupuje a ne půl roku starou. To by mu z nějakého důvodu připadalo jako starý PC či NB