kolik ledek nahradi zarivku?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

kolik kusu 3W LED pouzit?

5
0
Žádná hlasování
7
1
4%
8
3
11%
9
1
4%
10
1
4%
11-12
3
11%
13-15
4
15%
vic
14
52%

Celkem hlasů: 27

Zpráva
Autor
Philip_Fry

#16 Příspěvek od Philip_Fry »

AmarokCZ píše:fero7 spíš myslel žárovky, než výbojky. Výbojky mají samozřejmě značně větší účinnost.
Náhrada je jednoduchá, ale musíš vědět co chceš a nemít na ty LEDky nereálné požadavky.
V jaké aplikaci ti Rebel odchází ?

Jasně, žárovky, to je úplně jiná liga :) A přesně jak píšeš, nesmíš mít na LEDky nereálné požadavky, to samé jsem se snažil v podstatě říct i já. Prostě stovku žárovku pěti LEDkama nenahradíš :)

Jinak ty Rebely právě odchází v těch hlavách, o kterých jsem psal - je to bohužel problém mnoha kusů z různých výrobních sérií, takže se nejspíš nejedná o vadnou šarži a neleze mi do hlavy, že by si taková značka, jako je v profi světlech Martin, nedokázala pohlídat obvodové parametry (tzn. že by ty diody byly třeba přetížené...)
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od AmarokCZ »

Philip_Fry: u těch Rebelů bude problém určitě ve špatném chlazení ...
Andrea

#18 Příspěvek od Andrea »

Pokud je nad těma trubicema parabola, tak se většina toho světelného toku soustředí do nějakých 150° a tudíž vyzařovací úhel srovnatelný s těma LEDkama a tudíž je lze srovnávat podle lumenů.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#19 Příspěvek od Davidus »

stejně se to světlo poodráží :-) takže vyšší světelný tok v lumenech způsobí na stejné ploše vyšší intenzitu světla
ledka sice muže svítit stejným jasem, ale svítí jen v jednom kuželovém výřezu, zatímco zářivka svítí ve všech směrech (krom patice) a světlo co jde dozadu se odrazí od reflektoru dopředu
Petr-II

#20 Příspěvek od Petr-II »

Najdete si problem "modreho svetla" z bilych LEDek na oci a doporucenou dobu kontaku oci s bilou LED vydannou WHO. O tom se u nas moc nevi a dovozci to radeji neuvadi.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#21 Příspěvek od Davidus »

to "modré" je asi zbytkové UV co projde luminoforem z UV LED která ho budí
Petr-II

#22 Příspěvek od Petr-II »

Nee, jedna se o vliv modreho spektra na ocni pozadi. Najdi si to.
Petr-II

#23 Příspěvek od Petr-II »

AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od AmarokCZ »

Andrea: "pokud ..." Těžko říct, co v tý koupelně má za svítidlo...
Duvsan

#25 Příspěvek od Duvsan »

Duvsan

#26 Příspěvek od Duvsan »

Ale nie je mi jasné, kam tým mieriš (ale som Ti vďačný, čo-to si mi objasnil a už viem, že pri spaní sa mám modrému svetlu vyhýbať a inak ho udržovať v rozumných medziach. Inak, mne tie modré svetielka nie sú sympatické, skôr protivné. Ale to už som OT). Pán nechce modrým svetlom svietiť v spálni. Pán chce bielym svetlom svietiť v kúpelni. Vybral konkr. typ LED a zaujíma ho, koľko kusov má použiť, aby dosiahol rozumnú úroveň osvetlenia do kúpelne. Hoc neviem, prečo 6000k, ale to už je jeho vec. Ja som kúpil LED žiarovku 4300k (alebo 4100k?) s päticou E27 do kuchyne, tuším 21W a je spokojná celá rodina. Nemeral som spotrebu a neporovnával som ju s úsporkami. Hlavne išlo o to, že úsporky som zohnal vždy "nažltlé" alebo "studené". Nižšiu spotrebu a vyššiu životnosť som automaticky predpokladal. Inak by som za to nedal 56€ (asi) + pošta.
milan222

#27 Příspěvek od milan222 »

AmarokCZ píše:Andrea: "pokud ..." Těžko říct, co v tý koupelně má za svítidlo...

zarivka s bilym plechem polozena na parozabrane zvrchu z patra. ta koupelna ma zatim late a bude se davat sadrak. ted to sviti asi jako 1x 36W
co pouzit 5W ledky? maji 220lm na 120°
tak do te koupelny mam teda co strcit?
teple nebo studene? co je lepsi?
dalsi svetlo je nad zrcadlem (kabel tam jeste neni :D ) tam bude bud haloken nebo zarovka...
Naposledy upravil(a) milan222 dne 22 črc 2011, 00:34, celkem upraveno 1 x.
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
milan222

#28 Příspěvek od milan222 »

Duvsan píše: Pán chce bielym svetlom svietiť v kúpelni. Vybral konkr. typ LED a zaujíma ho, koľko kusov má použiť, aby dosiahol rozumnú úroveň osvetlenia do kúpelne. Hoc neviem, prečo 6000k, ale to už je jeho vec. .

presne tak.
no 6000k protoze dostal jsem pokyn" tak sej tam neco co malo topi (ledky) a ad to sviti jako ted" je tam teleso s 5700k zarivkami.
ta koupelna nema nic. jen obklady na zdi
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
sqad

#29 Příspěvek od sqad »

Ja som robil stmievateľné ledkové svietidlo do kuchyne na osvetlenie pracovnej plochy kuchynskej linky (asi 1500mmx500mm, ledky asi 600mm nad osvetľovanou plochou), použil som 3 kusy 3W 2400K LED (0.7A) modulov rozmiestnených rovnomerne na hliníkovom L rofile dlhom 1m, a na všetko čo sa robí na kuchynskej linke to úplne stačí, svetlo je veľmi príjemné, vôbec nie studené.

Subjektívne (porovnávaním, nie meraním) by som povedal, že jedna 3W LED by sa dala prinajmenšom prirovnať k 8W halogénovej žiarovke čo sa týka osvetlenia, čo sa týka spoľahlivosti má LED veľmi navrch.
Hlasoval som za 9 ks LEDiek.
Petr-II

#30 Příspěvek od Petr-II »

to Duvsan: Ja nepsal o modrych LEDkach ale o modrem spektru bilych LED, ktere poskozuje oci. Spis si precti hned prvni odkaz co vypadne z meho linku.
Naposledy upravil(a) Petr-II dne 22 črc 2011, 09:15, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“