kolik ledek nahradi zarivku?
Moderátor: Moderátoři
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Mrtvolné světlo je asi jen subjektivní záležitost, ono dost záleží co tím osvětluješ a jakou intenzitu bude mít výsledné osvětlení. 6000K do obýváku je ale docela blbost, 6000K se dobře hodí třeba do dílny.
Prosim, muzes me dolozit nejaky spektrogram pro teplou LEDku? Ja nasel na netu jen to srovnani, ktere jsem sem dal. Dekuji.
- Přílohy
-
whiteled.png- (17.71 KiB) Staženo 64 x
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Nicméně každý si to většinou chce posrat podle svého, tak ať si nastrká domů LEDky dle libosti, stejně pak zjistí, že ti "anti-LEDkaři" měli pravdu
Z toho, co dala Andrea je podle mě rozdíl dost velký ...
http://www.ledky.sk/led-ziarovky-ac230v ... 660-136smd
a keby bol ten graf taký pokrivený, tak snáď by som to na tom spektre pozoroval, nie? Ak nie priamo, tak pri pohľade z izby alebo z dvora. Slepý snáď ešte nie som. Alebo to mám rýýchlo vyhodiť a dať tam úsporku (už sú k zohnaniu správne odtiene)?
Kedysi, jednoho času, tam bola ešte poctivá halogénka, baňka pretiahnutá na dĺžku, stála, už nepamätám presne, tak 240 alebo 270 korún. To bolo asi najlepšie svetlo. Dnešné lacné halogénky sa podobajú obyčajným žiarovkám. Aspoň úsporky pokročili v miešaní zmesí (spektrálne podanie).