SMC7004VBR EU max 3.30Mbps bez SMC cca 25Mbps

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Andrea

#16 Příspěvek od Andrea »

Já tomu teda moc nerozumím, ale nezáleží taky na tom, co všechno máš v tom routeru zapnuté? Jestli třeba filtruje adresy a pod.
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od PvvS »

Ja ho mel doma a ten model nestiha. Je to slaba masina a ani za ty 200,- co se prodaval jako novej nestal.
robo

#18 Příspěvek od robo »

Tak jsem koupil TP link TL-WR941ND. Zapojil do site a nateseny cekal az provedu prvni mereni. Prvni mereni s vysledkem 2.3Mbps. Ja myslel ze me rani a trefi zaroven. Takze jsem router misto na konec sitoveho kabelu dal na zacatek , hned k modemu UPC. Nic. Zapojen kabel primo bez routeru. Nic. Zapojeny jiny kabel.Nic. Jina sitova karta.Nic. Zajiste v dulezitych krocich provedeno OFF/ON modemu. Protoze me uz nic nenapadlo, rozhodl jsem ze to bude soft. zalezitost.Nejaky SW v pc. Vypnul jsem v pocitaci jedouci na pozadi Spybot SD Rezident. Nic. V NOD4 v 4.0xx vypnut firewall.Nic. Vypnuti antivirove a antispywarove ochrany. BINGO. Zapnuti funkce. Rychlost 2.3Mbps. Po vypnuti namereno 26.62Mbps. Takze jsem NOD v4.0x odinstaloval, restartoval pc a nainstaloval NOD v 4.2.x A rychlost je v poradku. S tim 4.0 verzi jsem nedelal zadne nastavovani. Nevim proc a od kdy to zacalo blbnout. Ale jak zacal prohlizec opera rvat neco o pomalem pripojeni a Skype taky, nedalo mi to a provedl jsem mereni, ktere mi potvrdilo chybu v rychlosti. Takze muj staricky router SMC bez problemu ZVLADA rychlost 25M od UPC. A uz jsem ho chtel vyhodit. Jen nechapu ze kdyz jsem to zkousel pred tim a propojil modem s pc primo, ze se mi ukazala spravna rychlost. Na zaklade toho jsem dosel k zaveru ze chyba bude v routru. To si nedovedu vysvetlit. Ted jsem pro jistou provedl jedno mereni na speedtest.net a vse je v poradku.
keemo

#19 Příspěvek od keemo »

Niekomu na Zive.cz robil niektory antivir toto same ale ktory to bol uz neviem... Pouzivam svoju hlavu a AV MSE,no problemo.
Hill
Administrátor

#20 Příspěvek od Hill »

Ten TP LINK WR543G jsem před pár dny koupil taky. Připojený je na vstupu na ethernet 100Mbps,
přes wifi mi to jede
Obrázek
a přes LAN
Obrázek.
Tedy na notebooku.
Momentálně jsou na vnitřní LAN za routerem v provozu dva notebooky (z jednoho jsem právě vyzkoušel wifi a pak ji vypnul a připojil ho na LAN), dva desktopy a switch s jedním noťasem (t.č. vypnutým) a printserverem

Na "velkých" desktopech ale zkraje nešel download přes 3Mbps, už to vypadalo na reklamaci. Pak jsem ze zoufalství zkusil v routeru zapnout limit rychlosti (asi bylo jedno, kolik Mbps jsem tam nastavil) a priority, restartovat router, a pak limity i priority zase vypnout a opět restartovat.
Od té doby omezení rychlosti pro "velké" počítače odpadlo a dosahují přibližně stejných hodnot, jako notebooky.
Konektivitu před routerem jsem nezkoušel, je možné, že ji poskytovatel opět zvedl.
A ještě jedna zrada - musel jsem v TP linku nastavit jinou evropskou zemi - po nastavení Czech republic se totiž přepl na 11Mbps a nedal na výběr vyšší rychlost pro wifi. Teď tam mám Německo a umí i géčko.
Tak nevím: je to chyba nebo vlastnost?
Ale už s ním problém aspoň není a proti Strongu WRT311, který nám sloužil několik let, umí i IPv6.
No nekup to za ty prachy.
p32

#21 Příspěvek od p32 »

Mě teď vyšlo tady toto:

Obrázek
Není ten Upload pomalej ?
keemo

#22 Příspěvek od keemo »

To na com maju kyslici take rychlosti???
p32

#23 Příspěvek od p32 »

Normálně, na optice ne ? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“