Díky z odpověď. Já jsem už prověřil všechno na displeji, tam je vše ok a hlavně ať je připojen nebo ne, stejně to v oknech hlásí, že neexistuje (asi stejný případ). Došel jsem nakonec k tomu, že teoreticky by byl problém ve W7, ale daleko víc věřim tomu, že bude něco v hardwarovém připojení na hlavní desce. Takovou závadu jsem fakt ještě neviděl, zítra na to konečně bude víc času, tak to dokončím. Je to bohužel jiná závada než ty, co se tam předtím opravovaly. Majitele jsem už upozornil na to, že displej je na 99% ověřený a v pořádku a že problém bude asi na hlavní desce a tam že si už nejsem jistej z výsledkem.
No a za půl hodiny mi tam přišel další s Acerem One, že blbne čipset - jsem to celé rozkuchal a tedy nevím co z toho vyleze. Vrátilo se to ze servisu Acerů v Brně s odhadní cenou opravy (výměny) hlavní desky lidovývh 7100 Kč včetně DPH. Tak dotyčný tomu majiteli nabídl stejný nový za 5000 Kč a tento ať si potom nechá do vitŕinky.

Takže jen malý hokus pokus a jinak to zachovalé ve stejném stavu vracím zpět.
Řekl bych po zkušenostech za poslední rok, že Acery nemá skoro smysl opravovat a ani kupovat. Zlaté HP a FS