NB Acer 5530 - SW náhrada nefunkční klávesy

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

Tak jsem to s odstupem času vytáhl z regálu a ejhle - stále nejde. :wink:

Ale problém bude asi jiný. Poraďte.
Jsou tam W7 a v nastavení displejů je pouze ten externí monitor a vnitřní jako by vůbec neexistoval. Proměřil jsem kabeláž co vede na displej z desky (LVDS na vlastní displej, kameru, invertor) a vše ok, CCFL svítí (zkontrolováno pro jistotu ještě jiným invertorem)
Posvítil jsem si pomocným světlem na ten displej a nic tam není, v nastavení ve W7 neexistuje. Tak jsem z toho na větvi, zkuste mě někdo navést, jestli se to dá opravit. Mám podezření, že by mohlo být něco na hlavní desce a tam bych už asi skončil.
pigeonit

#17 Příspěvek od pigeonit »

Tak notes se stejnou závadou jsem měl nedávno v ruce. Zezačátku zhasínal, po zátěžovém testu už LCD nejde vůbec. Externí monitor maká v pohodě a systém také vidí jen ten externí a o LCD vůbec neví. Můj odhad je buď vadný GPU (známá chyba přehřívání nVidia čipu), nebo jen vadný kontakt. Dá se zkusit oprava "skoro reballingem", tj. zahřátím čipu horkovzduchem, aby se opravili spoje, nebo pokud máš na to prostředky komplet reballing, tedy vyndat čip a znovu ho zapájet. Nebo to nechat někde udělat. Nicméně to už je asi cenově poněkud mimo.
p32

#18 Příspěvek od p32 »

Díky z odpověď. Já jsem už prověřil všechno na displeji, tam je vše ok a hlavně ať je připojen nebo ne, stejně to v oknech hlásí, že neexistuje (asi stejný případ). Došel jsem nakonec k tomu, že teoreticky by byl problém ve W7, ale daleko víc věřim tomu, že bude něco v hardwarovém připojení na hlavní desce. Takovou závadu jsem fakt ještě neviděl, zítra na to konečně bude víc času, tak to dokončím. Je to bohužel jiná závada než ty, co se tam předtím opravovaly. Majitele jsem už upozornil na to, že displej je na 99% ověřený a v pořádku a že problém bude asi na hlavní desce a tam že si už nejsem jistej z výsledkem.

No a za půl hodiny mi tam přišel další s Acerem One, že blbne čipset - jsem to celé rozkuchal a tedy nevím co z toho vyleze. Vrátilo se to ze servisu Acerů v Brně s odhadní cenou opravy (výměny) hlavní desky lidovývh 7100 Kč včetně DPH. Tak dotyčný tomu majiteli nabídl stejný nový za 5000 Kč a tento ať si potom nechá do vitŕinky. :lol: Takže jen malý hokus pokus a jinak to zachovalé ve stejném stavu vracím zpět.

Řekl bych po zkušenostech za poslední rok, že Acery nemá skoro smysl opravovat a ani kupovat. Zlaté HP a FS :wink:
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Neexistujuci "displej" som videl raz - to bol Compaq a z plosaku sa urval cely konektor LCD.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“