Hornyphon HORNY WL 398 T, nefunkční
Moderátor: Moderátoři
Hornyphon HORNY WL 398 T, nefunkční
Jenže rádio nedělá po zapnutí vůbec nic... Jsou v celém rádiu tranzistory OC** takže pokud bude nějáký KO tak snad nebu náhrada tak složitá...
Hlavním problémem je, že nemam schéma, a schéma jsem nenašel..
Nevíte někdo o něčem, nebo nemáte ho někdo???
Děkuji všem předem
to schéma by bylo nezbytný, nemáte někdo něco... Nebo neporadíte čím to může být...¨
Schéma k HORNY WL399 bude poravděpodobně totožné (dle knoflíků)
A možná WL397 a WL 387 vypadá stejně jako toto http://www.radiomuseum.org/r/hornyphon_ ... l_397.html
Ale změřil jsem, že obě OC72 jsou z oboch stran proraženy, takže předpokládám, že to bude tím, tak jsem je chtěl nahradit GC500...Jenže, ty původní OC72 neměly označený krajní vývody, a já je odpájel...Sice vím, kde byly původní tranzistory připájeny, ale nevím, jak příjdou vývody zapojit!!!
Bohužel schéma, které mě přišlo emailem až z německého Insburku je bohužel k přijímači WL399T který má v konci OC74, jiný trafo (jen 6ti vývodový) moje je 9 ti vývodový, je však zapojeno jen 8 vývodů.. posílám nějáká fota...
Sedmý vývod z trafa může být také stínění mezi prim. a sec. vinutími.
Nejdřív zkontrolovat celé napájení, všechny aktivní prvky musí mít svá napětí.
Pak kontrolovat cesty signálu od reproduktoru k anténě.
Bez měření to oživit nepůjde.
Dneska jsem si všiml, že jsem přehodil omylem vývody u tranzistoru, tak jsem to chtěl udělat dle správnýho a jedna mi mrcha zůstala v ruce. Takže sem dal zase jiný trand, dal to dle správnýho, zapájel... A eihle ono to hrálo zrovnatak potichu jako prve
Prez tam půjde nějáký WT37 nebo tak něják (to číslo nevím jestli je OK)))