Grundig ST70-670 TOP, chassis CUC5361
Moderátor: Moderátoři
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
Říká ti něco pojem "split-trafo" a jeho zapojení (princip)
Vygugluj si k tomu něco
Já jsem ještě ani nestačil dojít do dílny, abych se po nějakém trafu podíval (jedno starší CUCxxxx šásko v dílně mám - nvm co v něm je) a ty už tady lamentuješ, že ti ho ještě nikdo neposlal
Jednou tady bylo jednomu poraděno: "naklonuj si ho ve zkumavce"
- Kontaktovat uživatele:
Stále si myslím že je to jen špatná hygiena.
Vyměnil bysch koncovku na anodu a pořádně vyčistil obrazovku kolem anodového napájení. Že jsi si odpálil BU to je Tvoje blbost. Neměl jsi se chodit vychca, a už vůbec ne když máš vítr z VN.
Vezmi kartáč a pucuj kolem anodovéhgo vstupu. Nesmí nic jskřit ani při pomyslných 50kV. Je tam všude dostatečná vzdálenost na to aby to bylo dobré.
Nic ve zlém!!!!!
Myslím že to trafo nebude v prd??L
Na místo toho BU 508A dej BU508 a pořádně ho chlaď.
Myslím že obrazovka má svod protože je špinavá.-
Duvsan píše:Obrazovka je PHILIPS. Na TOSHIBA-e srší tiež.
Áno, obraz sa ukázal. Keď som chcel pozrieť i iné, než zrnenie a pripojil som STB, odprasklo BU-čko. A vôbec - tá koróna zdravá určite nie je.
Upozornil som, že je to divoký nápad. Druhá možnosť je len výmena tráfka. Tretia už likvidácia.
Je možné že tyhle obrazoky mají stejný cívky?
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
Potom som na skúšku odpojil dosku a dal ku druhej obrazovke, tej od THOMSON-u. Koróna tiež, hoc nie až tak divoká. Vysvetľujem si to trochu inými parametrami tej obrazovky.
Ten kondenzátor u trafa myslíš tie dva v modulátore? Ale keby bolo privysoké VN, po vypnutí by na baňke mal zostať náboj, nie? Alebo obe obrazovky majú vybíjanie a to tak účinné, že hneď po vypnutí je náboj preč (raz som to "vybil" okamžite po vypnutí TV a nič, žiadna šupa)?
Edit, vyššie som to splietol, tá druhá obrazovka je THOMSON, nie TOSHIBA. Sorry