Hyundai PDP371DVBT, přehrávač nefunguje

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
stasek

Hyundai PDP371DVBT, přehrávač nefunguje

#1 Příspěvek od stasek »

Dobrý den přeji, vnuk mě opět poctil důvěrou a poslal mi na opravu tento přehrávač, že nefunguje. Skutečně. Když připojím adaptér a zapnu do sítě, rozsvítí se modrá kontrolka, vedle problikne zelená a pak trvale svítí červená. Obrazovka svítí. Jinak nereaguje na žádné pokyny. Uvnitř je zřejmě nějaký akumulátor, protože po rozdělání jsem naměřil na svorkách napájení kolem 6V. Adaptér dává přes 9V, po zapnutí adaptéru napětí na svorkách napájení vzrostlo na 8V a pomalu se zvyšovalo až na 8,23V. Jestli bude dále růst, asi sotva, protože už chvíli na stejné hodnotě stojí. Nemám k tomu manuál a už vůbec schema. Nedělám si iluze, že bych to spravil, snad jedině, kdyby byla vada někde v napájecí části, a někdo dal tip, jak na to. Snad se nějaká dobrá duše najde. Uvítám jakoukoliv radu. Díky.
Jo a teď naskočila i zelená, ale přehrávač na žádné pokyny nereaguje.
sasaopravar

#2 Příspěvek od sasaopravar »

Načitani disku v takovych přehravačich spoušti mechanicky koncak-prostě po zavřeni dekliku plastovy zobaček sepne kontakt,podivejte se jestli vše je na mistě a take jak se chova laser po sepnuti kontaktu.
stasek

#3 Příspěvek od stasek »

Díky za radu pohledám spínač a vyzkouším.
stasek

#4 Příspěvek od stasek »

Tak spínač je OK, laser po sepnutí kontaktu nereaguje, mechanika taky ne. :cry:
PotPalo

#5 Příspěvek od PotPalo »

Sice je to stara tema, ale mna by zaujimalo ako to dopadlo. Mam tu tento isty typ. Bateriu to k prevadzke nepotrebuje. Treba rozobrat displej, je tam jeden regulator 7805, odmerat napetia. Ak je za nim podstatne menej ako 5V, bude tam nejaky elit v skrate, najskor ten za menicom co tam este je....
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “