Grundig ST70-670 TOP, chassis CUC5361
Moderátor: Moderátoři
Kaca píše:Tam záleží hodně na té hodnotě toho kondenzátoru. Dej tam přesně takový, jaký tam patří a hlavně kvalitní. Nemám schéma ale jestli tam patří 7n5 tak ho tam dej. Já jsem kdysi taky nahradil tenhle kondenzátor jiným a poslal jsem obrazovku na SD.
Blbost - na SD můžeš poslat leda VN-tr., ale ne obrazovku
Na zkoušku může krátkodobě použít - nenechávat trvale !!!!!
Dík
Duvsan píše:... Našiel som prasknutý IC440 (TDA8145) a "opuchnutý" (a prerušený) R591 (1Ω/0,75W). TDA-čko bolo spájkované, zrejme už menené. IC520 (TDA8214A) nápodobne, procesor a pamäť tiež. R591 bol pôvodný. IC440 som vyspájkoval, R591 som dal druhý, TV naštartoval (deformovane).
Otázka je, čo mohlo odprásknuť to TDA-čko a ten odpor?
R591 je watážou kritický (funkcia poistky), alebo môžem nechať 1W?
Dík
Dušane - kdybys nejprve uvažoval a teprve potom se vyptával
R591 (1Ω/0,75W) ti odešel proto, že máš proražený IC440 (TDA8145)
Napájení +D (toho IC440 - pin6) je přeci tvořeno:
z VN-tr. pin [B]
A ten R591 není pojistkový!!! Kdyby ses jen trochu podíval, tak např. pojistkový rezistor (R569-4Ω7/NKS3) má jinou sch. značku a je u něj (kromě trojúhelníku s vykřičníkem - tj. "nutno dodržet"!!!) i přímo typ toho pojistkáče: NKS3!!!
A proč ti odešel ten IC440? Bohužel, křišťálové koule došly - máš to před sebou ty - tak hledej, třeba studenti, ... -
Samozřejmě, že může - když bude "chtít", shoří taky (ona totiž watáž 0,75W není až tak běžná) - také by tam mohl vyhovět i 0,6W metalizovaný.
Apropo - víš čím se liší pojistkový rezistor od nepojistkového? Už to tu bylo, pokud nevíš přímo - pohledej
Už je to 3/4 roku staré téma - znovu jsem to celé neprocházel - ale myslím si, že splitko bude dobré (aspoň co vím, tyhlety moc neodcházely - ale mýlit se mohu)
To splitko mě děsí tím "prskáním". Měl jsem stáhnutou tu přísavku. Chvíli nic, pak to začlo "hrát". Zhasnul jsem a, takhle: Kabel je k tomu "háku", jimž je přiháklej k obrazovce, zakleštěn a taky zapájen. No a světílko na mě koukalo z toho "zakleštění". Netáhlo k baňce, prostě civělo na mě. Rozsvítil jsem, TV vypnul a žádný náboj nezůstal. Tak to nevím. Přísavnici jsem ztáhnul, kam patří a průběžně to nechávám na risk. Ale bojím.
Pokud se pamatuju, tak tato (silikonová?) guma nebyla vadná snad nikdy - pokud pominu několik vadných "přísavnic" na ruských VN-násobičích (ale kdoví z jaké gumy to ti rusáci taky dělali
A když máš dojem, že ti to někde "probíjí-prohořívá", co ti brání dát tam jinou - vadných VN-splitek musíš mít přece hafo