config.nt systemovy soubor nelze pouzit v aplikacich systemu
Moderátor: Moderátoři
config.nt systemovy soubor nelze pouzit v aplikacich systemu
Tohle me hlasi pc kdyz chci pusti app v 16 bitovem rezimu na XP. tento soft ale na XP fungoval. Pak se seklo pc. Udelal jsem opravu systemu a xp najeli. Pri spusteni to hlasi neco o 16 bitove aplikaci ze nepujde spustit. Config.nt jse nasel v system, repair autoexec.nt take a tyto soubory jsem zkopiroval do windows\system32.
obsah config.nt
dos=high,umb,noauto
device=%SystemRoot%\system32\himem.sys
EMM=RAM
files=150
obsah autoexec.nt
lh %SystemRoot%\system32\mscdexnt.exe
lh %SystemRoot%\system32\redir
lh %SystemRoot%\system32\dosx
Co je v Rem sem nedavam.
Otestoval jsem DosBox. Ale ten soft je na jinem disku nez system a to je taky spatne. Nahrada za jiny program nejde. Je to k rizeni kotelny.
Prosim o radu jak ten soft spustit.
Pocitac jeste po spusteni zahlasi:
vstupni bod proceduryCeSvcOpenW se nepodarilo v dynamicky propojovane knihovne CEUTIL.dll nallezt
Jeste doplnim ze ten soft jede na WIN7 bez nejake upravy systemu.
To jsem zatim nezjistil co je za problem. Ale pracuji na tom
Takže se asi na soubory s NT příponou vykašli a udělej si zástupce toho programu, co chceš spustit, na plochu a tam si u něho nastav vlastnosti, např. kompatibilitu se starším OS atd. Jestli potřebuješ nastavit prostředí, tak Tento počítač, Vlastnosti a tam nastav Systémové proměnné. Já tak používám spouštění starých kompilátoru na DOSovské programy a na jejich následné spouštění a jde to.
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
No a ještě tě musím informovat o tom, že co funguje v W7, tak nemusí v XP fungovat vůbec nebo až za pomocí aktualizace některých "věcí" , které jsou ve W7 kupodivu novější než v XP.
Takže bych raději řešil, proč to nejde v XP než porovnávat, že ve W7 to jede.
Nakonec, zkus si napsat v přikazovém řádku jen cmd a v tom okně (aby ti to neuteklo) si pak napiš:
a) cmd /?
b) command /?
a přečti si na co to vlastně je.
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
Prosim na co se zamerit, zkontrolovat. Zitra v tom budu pokracovat a delat system se mi moc nechce. Pokud by byl system nepouzitelny, neuvazuji a formatuji. Ale v tomto pripade je system zivotaschopny. Jen rozjet onu aplikaci.