PlayStation 2 (SCPH-77004)
Moderátor: Moderátoři
PlayStation 2 (SCPH-77004)
potřeboval bych s touhle novější, menší verzí PS2 (velikost stránky A5, oproti té starší asi poloviční výšky).
Kamarád mi ji donesl že nečte optika, byla tam od otevírání dvířek ušoupaná páčka brzdy média při otevření dvířek, takže to o ni šktalo a neroztočilo se na potřebné otáčky. Takže jsem brzdu vymontoval s tím že případně bude muset počkat po otevření dvířek až se CD/DVD dotočí. Ještě jsem vyčistil optiku vodičkou na mokré čištění optiky na bavlněném hadříku. Protože pak vše fungovalo jak má, zas jsem to zavřel a vyzkoušel ještě druhý den. Po pár dnech než jsem mu to dal jsem to ještě vyzkoušel a DVD hrálo normálně.
Jenže on to v tašce donesl domů a už to zas nečte. Takže jsem to zas rozebral a vůbec nefunguje mechanika. I když přesunu optiku doprostřed dráhy, zůstane tam místo aby se vrátila po zapnutí do koncové polohy. Nerozsvítí se laser, jen to rovnou hlásí žádné vložené médium.
Přitom elektronika běží, ukáže se úvodní obrazovka, pak menu a nechá mě spustit přehrávač médií. Jenže ihned po spuštění to hlásí že nic nebylo nalezeno, aniž by se mechanika vůbec pohla.
Spínač dvířek jsem měřil, ten spíná správně, cestičky signál vedou k procesoru.
Na DPS jsem nenašel žádné viditelné studeňáky, ani nafouklé kondíky.
Nikde není nic přiděláno, takže tam nejspíš nebude MODchip.
Bohužel odkaz na SM co byl v jiném topicu je už neaktivní.
Nemáte někdo podobnou zkušenost, případně nápad po čem se poohlídnout?
Předem díky za jakékoliv konstruktivní rady.
- Philip_Fry
Koncové spínače pojezdu to nemá, flexy od mechaniky jsou tam 3 - všechny jsem proměřil. A při otáčení na stole jsem si všiml že na 4. flexu k POWER tlačítku je zezadu ještě druhý spínač zavřených dvířek. Ten jsem vyčistil a už to šlape.
Takže až někdo budete řešit podobnou závadu pamatujte že to má dva spínače dvířek mechaniky. Ten vzadu i ten vedle tlačítka Power musí být sepnuté.
- Philip_Fry