Čo s hrdzou u Favorita?
Moderátor: Moderátoři
Čo keby som to kôkladne (viac vrstiev) zasoplil tmelom uprostred poludňajšieho slnka? Hermeticky to uzavrie a tým zakonzervuje.
EKKAR, dúfam, že si nemyslel nové auto. V lote som ešte nevyhral.
Čti pořádně:Duvsan píše:...
EKKAR, dúfam, že si nemyslel nové auto. V lote som ešte nevyhral.
Jiný neznamená nový, ani já jsem si nikdy nekoupil NOVÝ auto - vždycky jen JINÝ...EKKAR píše:Myslím že ... bude levnější ... jít koupit jiný auto...
A kutilmile - nelituju tě
Je to zbytečná práce, jediná oprava, která nějaký čas vydrží, je vyvařením a následnou opravou laku a tlumicích nátěrů, jak už jsem psal.
1. Autoklempíř - vyměnit a vyvařit plechařinu + antikorozní nátěry, tmelení, broušení, lak. Nějakou dobu to vydrží, ale je to nákladné a pracné (jednu věc necháš opravit, další se začne sypat).
2. Pořídíš jiné auto - ušetříš čas a peníze které vložíš do nákupu jiného (lepšího).
Sám jsem volil možnost 2 a nelituju toho. Vyspravování laminátem a oprava rezavých míst k ničemu nevedly a byl to boj s větrnými mlýny.
Dneska koupíš za pár korun relativnvě slušnou Feldu a když trochu přitlačíš tak i Fabku 8 až 10 let starou. Pokud ta Fabka nebude bouraná, tak věř tomu, že má velmi dobrou antikorozní úpravu (pozink) a nerezne.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Duvsan píše:...
Ekkar, auto spod ruky asi veľká výhra nebude.
Zajímavý, já mám opačný zkušenosti - musíš si samozřejmě dát bacha, všecko prověřit a pokud možno mít před koupí možnost prověrky u nezávislého mechanika, ale mám už třetí "nenové" auto - s prvním jsem najel asi 80 000 (šáde 120L 4kvalt - měl jsem ji přes 6 let), se druhým přes 65 000 (Forman 135GLXi - 5,5 roku), se třetím zatím asi 15 000 (Roomster 1,4 - zatím rok a půl). Vždycky jsem musel dlouho vybírat, dá se říct že u každého auta to trvalo dvakrát tak dlouho než u předchozího, ale nikdy jsem se vysloveně nespálil...
A na to, že v dutinách karoserie někdy bude suchý vzduch zapomeň. Tedy - on tam bude, ale jenom v případě, že bude suchý vzduch všude okolo.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Samozřejmě to platí pokud nebyla bouraná, odřená apod.
A totéž o antikorozní úpravě platí pro ostatní auta koncernu Oktávky, Roomstry a VW, ale už ne pro Seaty, tam je to už horší.
Nuž tak ďakujem za ochotu. Po finále podám hlásenie.
Čo keby som to aspoň opatlal odhrdzovačom (bezoplachový, spôsobuje pasiváciu kovu - aspoň píšu na etikete) a ponatieral? Koľko by to vydržalo? Teda ak chalanisko nevymyslí niečo lepšie.