Výměna větráku v domácím kině

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
lukas011

Výměna větráku v domácím kině

#1 Příspěvek od lukas011 »

Ahoj, v mém domácím kině mám problém s hlučnosti jednoho větráku. Při spůštění domácího kina jde větrák slyšet nejvíc, ale potom se to trochu zmírní. Jelikož domácí kino je už dlouho po záruce, tak jsem se snažil ten větrák vyčistit od prachu (bez výsledku). Takže jsem se snažil koupit nový větrák, ale nikde jsem ho nesehnal. Jedná se o dvoupinový větrák napájený stejnosměrnými 12Volty s proudem 60mA (brushless dc fan RDL4010S). Šel by použit jiný (tišší,kvalitnější,...) větrák se stejnými parametry?

Foto:

http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... 415lv.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/8/dscn0418b.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/96/dscn0419q.jpg/

Předem díky za odpověď.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

Dej tam cokoli, co se tam vejde.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Zkus tomu větráku máznout ložisko, třeba to na chvíli pomůže. Asi tam půjde dát jakýkoliv 12V větrák stejných rozměrů. Jestli má větrák regulaci otáček podle teploty, bylo by vhodné použít i se stejným proudovým odběrem.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
lukas011

#4 Příspěvek od lukas011 »

Zkusím teda ten větrák ještě promáznout. Pokud by to nepomohlo, máte nějaký typ, kde bych mohl požadovaný větrák koupit?
Eleman

#5 Příspěvek od Eleman »

Podívej se na netu do e-shopů kde prodávají díly k PC, ať víš to se vyrábí a pak vyraž do nejbližšího obchdu s PC, nebo objednej na netu.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Philip_Fry

#6 Příspěvek od Philip_Fry »

No spíš než běžné "počítačové" ventilátory bych doporučoval najít něco kvalitnějšího jako PAPST nebo SUNON...
Honza_dy

#7 Příspěvek od Honza_dy »

X-FAN to je správná sračka! Tohle bych ani nezkoušel mazat, mená to cenu. Kup SUNON maglev a máš pokoj. Jinak pokud trváš na Xfanu tak je mají v GM.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

SUNON maglev je tiez dobry smejd, uz som ich videl znicenych dost...
Honza_dy

#9 Příspěvek od Honza_dy »

Dle mých zkušeností vydrží v provozu 24/7 přes rok. X-fan asi měsíc. EBM Papst je trošku jiná liga. I cenově samozřejmě. Nicméně pokud do toho kina koupí SUNON tak jsem si jistý, že už víckrát větrák řešit nebude.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Tak to suhlasim, domace kino nebezi 24/7, tak nejaky normalny ventilator bude aspon na 5 rokov.
lukas011

#11 Příspěvek od lukas011 »

Koupil jsem si teda nový větrák od značky SUNON v GM ELECTRONIC, konkrétně tenhle typ: http://www.gme.cz/cz/-p625-290.html a můžu říct, že jsem nadmíru spokojen.Větrák prakticky neslyším :) .
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “