Nabíječka Narex AN90E

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
workhard
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od workhard »

Je to jedno, jenom místo dvou jednocestných usměrňovačů budeš mít jeden dvoucestný. Výsledek je identický :wink:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
bitak

#17 Příspěvek od bitak »

A co to zapojení vývodů, myslíte že je to ok? Spíš se mi zdá, že jsou prohozeny 2 a 3
MartasBrno

#18 Příspěvek od MartasBrno »

z principu funkce usměrňovače. Co to je pojem "divně" ?

Někdy bývá tepelná pojistka zamotaná do izolace přímo ve vinutí primáru trafa. S tou teda problém není?
Hill
Administrátor

#19 Příspěvek od Hill »

Schéma je ve zbytečně založeném a logicky tedy i neprodleně zamčeném vláknu.
V diskusi, prosím, pokračujte zde.
bitak

#20 Příspěvek od bitak »

Před časem jsem psal ohledně této nabíječky. Doplnil jsem schéma o hodnoty součástek a zajímalo by mě, jestli jsou správně zapojené vývody. Zdá se mě, že jsou prohozeny -BAT a TERM. Mohli by jste mi prosím poradit? Předem všem děkuji za snahu
Přílohy
NABIJECKA NAREX.PNG
(6.6 KiB) Staženo 319 x
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od AmarokCZ »

BAT+ je OK, BAT- by měl být připojen na anodu tyristoru neboli prohodit s TERM tak, jak píšeš.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od workhard »

Za předpokladu, že černý je -pól baterie, je to správně.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
bitak

#23 Příspěvek od bitak »

Mám dotaz ještě ohledně vypínání tyristoru (viz předchozí schéma). Za jakých podmínek tyristor v nabíječce vypne? Zapojil jsem místo baterie rezistor 10R/10W a tyristor se nesepl, což je správné.Když jsem se dotkl vodiče pro termočlánek anody tyristoru, tak sepl. Pro zhasnutí LED a tudíž otevření T2 a tedy zároveň i T1 je potřeba přivést na bázi T1 kladné napětí. Připojil jsem tedy vodič pro termočlánek na červený vodič +Bat. Tranzistor se dle předpokladu vypl, ale tyristor nikoli. Jak se v tomto schématu dosahuje jeho vypnutí? Předem všem děkuji.
BOBOBO

#24 Příspěvek od BOBOBO »

Je to již déle , co jsem měl na stole . Takže jsem vypůjčil od souseda a ejhle . On měl nab 14E a tam je na trafu 14Vst a na kontrole 4,2V , potom jsem našel starší , 60E-3 , ale ta je na 12V , 12V st na trafu . Neměl jsem aku na změření V . Ale bude to nejspíše odbočka z článku . Trand má dělič do B a po dosažení prahového napětí svede spouštěcí náboj z G . Pokud dodržíš značení na aku a na nabíječce , je vše OK , mateník pro neznalé , -AKU je na zn zem .
pedro-zc

#25 Příspěvek od pedro-zc »

Dobry den.Ja by som potreboval nabit podobny typ baterie z akuvrtacky,konkretne 9,6V 2Ah.Vrtacka je starsia,nechcem nabijacku s kontrolou nabijania,chcel by som pouzit na nabijanie len trafo.Neviem hodnoty.Moj typ by bol cca 12v 200mA,doba nabijania by bola asi 10h.Mohlo by to byt? Za kazdu odpoved dakujem...
BOBOBO

#26 Příspěvek od BOBOBO »

Mohlo .
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“