Aktuální výběr VHS kazet

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
RomanoREPAIRS

Aktuální výběr VHS kazet

#1 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Tak jak je to ve vašich regiónech s výběrem vhs? Já navštěvuji krám tady v hradci kde maj stále velký výběr:

Maxell E240 m
Emtec PHG 240
Sony 240 CD
Emtec E300
a možná ještě nějaký emtecy v různejch metrážích.

Vše nahrávám a přehrávám na starym dobrym LG LV3798+ krabička náhradních dílů, Hi-Fi mašina rok koupě cca 2002, vyměnil jsem mechaniku(ne že by byla špatná ale bylo by zbytečný jí čistit a mazat když mám vedle čistou a namazanou)hlavu použil původní a zase nás čeká dobrejch deset let krásných zážitků od šikovných korejců :)

EDIT: Video je z 2 ruky konkrétně od příbuzných, ani jednou nebylo v servisu a snad ani nebylo čištěno. proto sem rovnou mechaniku přehodil, kdybych to měl od začátku já tak o něj víc pečuju :)
Přílohy
Obraz0280.jpg
(21.18 KiB) Staženo 129 x
Naposledy upravil(a) RomanoREPAIRS dne 06 srp 2011, 16:33, celkem upraveno 1 x.
Dratak

#2 Příspěvek od Dratak »

U nás byly ještě loni dostupné JVC 180 i 240 s logem THE INVENTOR OF VHS. Emtec a Maxell 240 se dají stále koupit. Já už mám tedy nakoupeno do zásoby, všechny délky od Emtecu, potom jejich PHG, Hifi (zlaté), S-VHS, potom Emtec Broadcast VHS i S-VHS (v běžné obchodní síti nedostupné). Potom mám Sony CD, Sony V, JVC 180, JVC 240, JVC S-VHS, Maxell 240, Panasonic HD (modré), Panasonic XD a XD-Pro (S-VHS). Ještě i leccos jiného, celkem cca 200 nevybalených kousků v šupleti. Tohle bude mít jednou cenu a bude se za to platit zlatem :lol: .

Sice už běžně na VHS nenahrávám, spíše leccos digitalizuji a něco i dávám na net (např. pořad Teleautomat vysílaný k 50. výročí zahájení TV vysílání). Ale mám tu několik krásných strojů, které potřebuji občas proběhnout. Např. Panasonic AG-6200, Panasonic AG-7330, JVC HR-7600, JVC HR-9500 a dokonce i KRÁLE VHS, Panasonic NV-V 8000 (nádherný S-VHS stroj, který pracuje s plnoformátovými i kompaktními kamerovými kazetami a to BEZ KAZETOVÉHO ADAPTÉRU).

Končím, jdu si pustit Krále Šumavy na Panasonicu AG-6200. Je to nádhera, občas kouknout během filmu do prosvětleného prostoru kazety a sledovat v zrcátku otáčející se cívky s páskem. Kam se za tím hrabe DVD!
p32

#3 Příspěvek od p32 »

He he, tak to já tu mám ještě originál Sony Betamax z roku asi 1983 a pak Sony SLV-SE730. :wink:
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od durkovic »

U nás na východe SR bežne dostupné videokazety Maxell E-240, SONY Premium alebo typ CD E-240 dalej TDK E-240 a X-SITE E-240.

nahrávam a prehrávam na LG LV 4987 HiFi zakupený 2004 raz vyčistený a zatial uplne bez problemov.

niekedy preženiem stroje v zbierke (JVC, panasonic, AVEX, Funai, Daewoo, SANYO, Telefunken, Univesum atd)
RomanoREPAIRS

#5 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

dneska se chystám rozšířit sbírku strojů o nějaký starší kvalitní VCR (Panasonic, GoldStar, atd.) doufám že vyberu nějakou dobrou strojovnu :)

durkovic: prostě LG je LG :) jednou jsem těmto videím propadl a když sem měl LV2378(mám doteď) tak sem chtěl mít od LG něco v HiFi a vyplnilo se :)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od durkovic »

jo jo nemôžem sa stažovať, od zakúpenia videa žiaden problem a súži výborne, výhoda ktoru má oproti iným značkáma posledným modelom na trhu je tá že aj človek stlačí tlačidlo AV tak sa navolí režim SC (dozvučovanie - HiFi zaznam) takže sa to dá využiť ako hifi magnetofon. mínus vidim iba v tom že mu chýba funkcia INDEX teda vyhladavanie miest začiatkov na kazete cez indexové značky. ale nevadí na to je tam počítadlo. na HDD/DVD recorder LG, televizor LG a Midi HiFi set LG a všetko maká tak ako má, važnejšie (cennejšie nahravky som hodil z VHS na DVD) ale v podstate išlo len o domáce videá.
RomanoREPAIRS

#7 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

tak LG dnes prozatím odešlo do VCR nebe, zcela se mu rozsypal ModeSwitch. Nahradí ho Philips VR 276 (2H leč kvalitní obraz i zvuk)
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “