ESR merač
Moderátor: Moderátoři
MAJO39 píše:Zbastlil som ten ruský C/ESR meter, ale mám trochu problémy s nestabilitou nameranej hodnoty. Napríklad na 2200uF kondíku hodnota kapacity "skáče" medzi 2230-2240uF a ESR 0.027- 0.032ohm.Kde môže byť problém?
Problém je jen v interpretaci výsledků. Ten rozptyl kapacity je řádově 1%, na to stačí jen malé teplotní změny všeho kolem. A ten rozptyl ESR je 5 mΩ, to je dost málo na kontakty přitlačované rukou.
Pro jednoho člena zdejšího fora jsem drobet počeštil ruskou verzi programu. Bohužel nemám kde odladit chyby a nedostatky. Kdyby se našel někdo, kdo by můj upravený program nalil do svého měřáku a odskoušel, byl bych rád.
- Přílohy
-
- ESR_uprav_cz.hex
- (24 KiB) Staženo 274 x
Racius píše:Dostanem sa tam, no odpojením od napájania sa neuložia ! Bol som z toho 2 týždne pekne na nervy až som toho nechal a nekalibroval.
Také jsem dokončil tento ruský měřák a měl problém s ukládáním koeficientů. Nakonec jsem odhalil, že se uloží, když se při vypínání napájení podrží tlačítko SET. (Použil jsem verzi 1.01)
Mahel píše:Zdravím.
prosím vas kde mozem najst schemu + DPS toho ruskeho ESR metru? niak sa tam neviem zorientovat. dakujem.
http://mcu.cz/comment.php?comment.news.1242.
Firmware použij raději verzi 1.01, jsou v ní odstraněny některé chyby předchozí verze.