stará zářivka, 2U
Moderátor: Moderátoři
stará zářivka, 2U
Nebo klasika kompaktní zářivky http://www.elektro-svitidla.com/narva-z ... OVAT_OD=30
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Oni i ty DZ (DZS) jsou drahý. V hornabu stojí asi 130,- 11W....
Na zbozi.cz se dá sehnat za 19,-, ale nejde to objednat, protože nákup musí činit mín 200Kč, a pak v ElPe jsou okolo 30 Kč, ale mají chromatičnost do růžova což se mi vůbec nelíbí..... Takže suma sumárum, aby měla barvu svitu teple nebo studeně bílou (to je 3000K a 4000-4100K) to výjde okolo 40kč za kus. Je to dost. Jinak za těch 19Kč bych jich pár nakoupil do rezerv protože pořád zdražujou, a máme s nima témeř celou chatu osazenou
edit: 18kc za vic jak 5kusu a jinak 23kc
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
http://www.hadex.cz/svetelne-zdroje--za ... i-a-kruhov
Ano milane, mají, ale když se podíváš má chromatičnost 2700Kanluxů (nebo v čem se to udává)
Světlo půjde barvou lehce do růžova, tak svítí ti čínské DZE (E27, tj úsporky) platinum, a ty spirálky, co seženeš do 30Kč a když bouchne tak vilítne jistič až v ulici.. A takový moc nesvítí, je to spíš pro světelnou pohodu, ale mě ztoho světla spíš bolí voči..
Do chodeb apod, kde je potřeba vidět, to chce bílou, tj. chromatičnosti 4000-4100Kanlux, taková bude svítit přesně, jako zářivka, a vzhledem k ,,ostrosti" světla bude vidět...
Anebo 3000Kanlux, ta svítí jako žárovka, žlutá, neboli teple bílá...Avšak nebude svítit tolik jako chladně bílá...
Jinak v Ediskontu mají 4100K za 18Kaček, ale když dám objednat např 3 kusy, tak to napíše že minimální nákup musí dělat 200Kč... Tak jsem jim psal Email, jestli je jde koupit bez objednání za vyšší cenu, Anebo jestli by se našlo jiné řešení... A ani se nenamáhaly odepsat.
No a pak maj za 28kč v ElPe 2700K a pak za 46kč 4100K
Protože spoléhám na to, že by cenový rozdíl mezi Eshopem, a obchodem-,,bez objednání" nebyl až zas tak velký. V ElPe to dělalo asi 4Kč/na ks, když jsem honem objednával žárovky 200W a ty fakani to stáhli z webu, dřív, než jsem to objednal, ale měl jsem to zaurgovaný telefonicky, a tak mi je prodal za obchodovou cenu na prodejně bez objednání.
Jinak i kdyby ten rozdíl dělal přes 10Kč tak furt by mě to vyšlo levněji.
Pro orientaci tabulka:
- Přílohy
-
OSR-tabulka_zarivky_doporucene_teploty_02.jpg- (107.13 KiB) Staženo 133 x