Elektro mechanicke razeni
Moderátor: Moderátoři
-
bezoka
Elektro mechanicke razeni
Potreboval bych aby pri stlaceni tlacitka se radici paka na motorce pohla jednim smerem a stlacenim jineho tlacitka presne opacnym smerem s tim ze po jednotlivych ukonech se vrati do puvodni polohi.V podstate se jedna o takove trhnuti.
V podstate potrebuji poredit pri konstrukci neceho jak je na tomhle linku.
Opravdu se mi za to nechce davat 700 dolaru.Napajeni 12V
http://www.pingelonline.com/video_flh.htm
- Artaban001
Tvůj problém by vyžadoval toto řešení:
Motorek z vhodným převodem (AkuVrtačka, šroubovák), vhodný vačkový kolo, který by ovládalo koncáky, které by vymezovaly kvalty a nějaký to relé.. To vše, pokud by jsi to chtěl ovládat otočným přepínačem..
Sestavit to není problém ani tak elektrického rázu, ale z mechanického hlediska (musí to nějak slušně vypadat, spolehlivost a přesnost..)
-
bezoka
Na tom videu pouzivaj spojku jen pri razeni 1 rychlostniho stupne a nasledne na rozbeh a pri zastavovani.Spojku nepouzivaj kvuli tomu ze ten vyrobek je udelany tak ze pri zmacknuti toho cudliku se krome preradeni vyradi z provozu motor a neni v zatahu(proste ho odpojej ze stavy) a podivejme se spojka neni potrebna.
Byla by tam vhodna nejaka elektromagneticka civka ktera ma v sobe takove neco jak tahlo?Ja bych proste potreboval vedet co mam vlastne na netu hledat.
-
85.70.49.44
Re: Elektro mechanicke razeni
S pozdravem Standa
bezoka píše:potreboval bych poradit jakym spusobem by se dalo resit razeni na motorku,pomoci jakych soucastek.
Potreboval bych aby pri stlaceni tlacitka se radici paka na motorce pohla jednim smerem a stlacenim jineho tlacitka presne opacnym smerem s tim ze po jednotlivych ukonech se vrati do puvodni polohi.V podstate se jedna o takove trhnuti.
V podstate potrebuji poredit pri konstrukci neceho jak je na tomhle linku.
Opravdu se mi za to nechce davat 700 dolaru.Napajeni 12V
http://www.pingelonline.com/video_flh.htm
-
bezoka
BRR javzdy myslel ze spojka neni jen na odpojeni motoru ma srovnat otazky na prevodce díky synchronizaci. I kdyz ho odpojis mas setrvacne sily toto je kazdopadne treba resit. ZKus si v to v aute bez spojky. Podle toho co jsi napsal staci jen ubrat plyn ale tak to nenibezoka píše:Spojka je v pohode v puvodnim provedeni.Da se normalne pouzit.
Na tom videu pouzivaj spojku jen pri razeni 1 rychlostniho stupne a nasledne na rozbeh a pri zastavovani.Spojku nepouzivaj kvuli tomu ze ten vyrobek je udelany tak ze pri zmacknuti toho cudliku se krome preradeni vyradi z provozu motor a neni v zatahu(proste ho odpojej ze stavy) a podivejme se spojka neni potrebna.
Byla by tam vhodna nejaka elektromagneticka civka ktera ma v sobe takove neco jak tahlo?Ja bych proste potreboval vedet co mam vlastne na netu hledat.
Ono taky záleží na tom na jakou motorku to chce,jestli na stařičkou Jawu a nebo na něco jako na videu z linku.
-
bezoka