disky SSD
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
czatlantis píše:..... tak svižnej systém jsem ještě neviděl. Doporučuju všem![]()
![]()
.....
Už samotné nabiehanie OS je rýchle (zatiaľ), mám ho v Asus, ak ho súčasne zapnem s obyčajným NTB-kom, v čase keď na SSD je už nabehnutý Win, na druhom noťasi sa ešte len pripravuje voľba účtu a kde je ešte Win..
Absentujúcu hlučnosť HDD mi tu však nahradí nie príliš tichý ventilátor..
- czatlantis
Já mám absenci hluku 100%. Větrák se mi spouští jen občas při zátěží, takže krása naprostý ticho
Ještě elegantnější řešení by byl SSD disk do miniPCIe slotu s tím, že by se v notebooku nechal ten původní plotnovej disk, kterej by se točil jen když by se na něj přistupovalo. Takto to nemám, protože jsem si do novýho ntb hodil SSD co jsem používal v desktopu a navíc se mi do něj nechtělo montovat (musí se oddělat celá klávesnice, abych se dostal k tomu miniPCIe slotu)
Predpokladajme, že mám notebook (akože) a rozhodol som sa pre tuning. Stávajúci disk chcem dať do klietky na USB a do ntb chcem dať SSD. Ak môj OS nepodporuje trim, po čase dôjde k spomaleniu disku. Bude SSD ďalej bezproblémovo fungovať, len pri nižšej rýchlosti, alebo je ten trim dosť podstatná položka? Viem, i Linux ho podporuje, druhá vec je, či by som to dokázal rozchodiť. Okrem toho, ide mi o informácie, nič fakticky neriešim. Dík
Prepáčte OT.
- Gringo_Joe
Samozrejmne, pokud jsi masochista, tak muzes TRIM vypnout (nebo ani nezapinat) a uzivat si zpomaleny disk, pojede v pohode dal, bez chyb v datech, jen si pockas.
aktivace teto funkce v linuxu je snadna, dela se to drobnou upravou /etc/fstab. Jsem presvedcen, ze nejake novejsi distro to pri nove instalaci rovnou zapne, da se to pak v tom souboru overit kdyztak