Krtek

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
georgew

Krtek

#1 Příspěvek od georgew »

Shanim neco na krtky, plasic nebo tak neco, jedy nepomahaj
Diky
Filda

#2 Příspěvek od Filda »

Vzduchovku nebo neco silnějšího :D a nebo http://www.danyk.wz.cz/deratizator.html myslím že krtkovi to bude vadit taky
jopein

#3 Příspěvek od jopein »

Podle mých zkušeností si krtek zvykne na každý plašič, jedině každou hodinu obkroužit pozemek obrněným transportérem :D :D :D a sázet podzemní miny.
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Zalej si zahradu 20 cm tlustým betonem a natři ho na zeleno (aby to vypadalo jako tráva). Bude to 100% bez krtků a nemusíš nikdy sekat!
Obrázek
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já to vždycky odhrabu na díru, urovnám, strčím megovou petardu a přikryju cihlou. Má to jedno nebezpečí - tlaková vlna se šíří pod zemí a občas to vystřelí z nějaké díry u sousedů a pokud tam zrovna sousedka okopává brambory a střelí jí to za zády, nemusela by s tím souhlasit... 8-)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
jopein

#6 Příspěvek od jopein »

tady se to rozjelo , :D , znal jsem jednoho chlápka a on ničil krtky a vlastně všechno živé tím, že vrazil dvě kovové tyče do země a zapojil na ně 220V , pak se děly věci i žížaly lezly ze země , ale radši to prosím tě nezkoušej :!:
georgew

#7 Příspěvek od georgew »

:lol: :lol: :lol:
jo jo srandicky uz sem premejslel o vysokym napeti ze ho tim vydoluju :lol:

ale ta petarda je taky dobra vec. Jen abych nemel na zahrade odkryty tunely :lol:

asi ho budu muset tafnout motykou
jopein

#8 Příspěvek od jopein »

jak zničit krtka je asi téma pro jiné fórum.
zkus hledat jinde
třeba
http://www.krtekcentrum.cz/default.php? ... =krtek.txt
http://bydleni.atlas.cz/zahrada/73271.aspx?diskuse
http://www.orloviny.cz/zpravy/zpravy_di ... clanek=435
a tak dále.
není na to jednoduché řešení :cry:
rezis

#9 Příspěvek od rezis »

Sezen si psa a pust ho tam. Kdyz pes ( v mém případě dobrman) beha krtek nesnasi ty otresy a vzhledem k tomu ze pes beha krizem krazem a ruzne tak na to nema sanci si zvyknout. Doma na zahrade kde je pusten pes krtinec nenajdu a kdyz tak uz je v nem zaryty pes do pul tela. Na zahrade kam nema pristup si krtek vesele ryje. Myslim ze prirozeny predator je nejlepsi jen v zelenine to asi nevyjde
Internet - metla lidstva
Nagant

#10 Příspěvek od Nagant »

Když už se tu v (elektro)Bastlírně rozjelo toto téma, tak doplňuji, že Krt-EX (voňavé kuličky) jsou vyhozené peníze, alespoň na našem dvoře naprosto nezabraly, krtka vůbec neodřízly, natož aby ho donutily k odchodu.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ZdenekHQ »

Můj otec si udělal elektronickej ohradník kvůli psovi, aby mu nelezl na záhonek a ono to účinně fungovalo na slepice i na krtka. To ale pro celou zahradu asi nemá smysl.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
georgew

#12 Příspěvek od georgew »

Nagant píše:Když už se tu v (elektro)Bastlírně rozjelo toto téma, tak doplňuji, že Krt-EX (voňavé kuličky) jsou vyhozené peníze, alespoň na našem dvoře naprosto nezabraly, krtka vůbec neodřízly, natož aby ho donutily k odchodu.

Taky jsem na to cucel v obchodaku, sice napsany to tam maj pekne, ale pokud nazabrala klasicka metoda, tak 165 kacek za 50 kulicek se mi zdalo moc.
Otestoval jsem petardy za 3kc kus a zmetek se posumul o cca 30m dal ale bylo to divadlo, Zapalit, spustit chodnikovou kachlicku a stoupnout na ni. Pecka nadskok i se mnou. Snad to ty chodby trocha protahlo :lol: :lol:
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jirka »

Nagant píše:Když už se tu v (elektro)Bastlírně rozjelo toto téma, tak doplňuji, že Krt-EX (voňavé kuličky) jsou vyhozené peníze, alespoň na našem dvoře naprosto nezabraly, krtka vůbec neodřízly, natož aby ho donutily k odchodu.

Dodám:
Elektronické plašiče vydávající dunění (tlukot) taky nefungují. Mě tam pak ryli snad ještě víc.

Jedině vidle a číhat na něj. Jak začne rýt (tvořit se krtina), tak je hned vedle krtiny, stačí odhadnout směr, podle toho jak krtina roste ... a pak
:smash:
georgew

#14 Příspěvek od georgew »

Tak to ma za sebou :cry:
Pomohla elektronika neb se mi nechtelo cucet ve ctyri rano na hromadky s vidlema. Mel jsem policenou past, ze ho hodim 5km vzdalenyho pole, ale nechtelo se mu tam.

Princip: Koupit kinder veco, cokoladu zbastit, kravinu ve vnitr venovat detem. Spodni dil do pulky vystlat kouskem plechu sirokym cca 3cm stocenym do kruhu. Do vrchniho dilu udelat dirku pro iz. lanko 0,75mm a na konec pripajet maticku M8, M10 tak aby byla po slozeni v oblasti plechu spodniho dilu. Tim vznikne pohybove cidlo. V obchode se zabavnou pyrotechnikou zakoupit elektricke roznetky ...... zbytek si kazdy domysli.... :idea:

Umistit do chodby tak, aby mu to veco prekazelo ......
Hill
Administrátor

#15 Příspěvek od Hill »

A co budeš dělat, až mu do týdne přijde na funus celé příbuzenstvo?
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“