panelové měřidlo LCD

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

panelové měřidlo LCD

#1 Příspěvek od pajosek2 »

Koupil jsem z GM elektronic tento panelový voltmetr : http://www.gme.cz/cz/hd-3438-p722-197.html a mám trochu problém. Po připojení na napájecí napětí podle předpisu display bliká v intervalech cca 1sekunda a nezobrazuje měřenou hodnotu.Podotýkám,že i s odpojeným vstupem. Našel jsem u procesoru krystal s označením 104 a na něm malou prasklinu je možné,že je to krystalem? Sice má uznačení jako kondík,ale předpokládám,že je to krystal 100kHz nebo se pletu? Nemám s touhle technikou moc zkušeností..
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Jestli tam je ICL7106 nebo ekvivalent (jako že do těchhle panýlků za stovku se nic jinýho nedává), tak tam žádný X-tal není - převod je časován RC článkem. Nejdřív zkus zablokovat napájení kondíkem 100uF/16V paralelně s keramikou 100nF a pak teprve zkus něco dalšího. Ale jestli se Ti nechce to opravovat (inspiraci najdeš v datašitu ICL7106), radši to reklamuj.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pajosek2 »

No já to samozřejmě blokoval kondíkama a bez změny. No je možný,že to není krystal,ale kondík,tak to zkusím vyměnit a uvidíme. On má totiž viditelnou prasklinu. Reklamovat to kvůli 100kč nebudu,raději koupím druhý.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od AmarokCZ »

Měl by tam být ICL7106 a krystal tam opravdu není, navíc pokud se nepletu, tak na desce je u každé součástky popis a ten "krystal" by měl být označen C4 a je to Cint (viz datasheet).
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“