Chtěl bych vytvořit pro svoji železnici ovládání skrze počítač. Stačili by pouze 3 relé které by šlo spínat a rozepínat přes program v pc ( relé budou určeny na dvě vyhybky a jeden přejezd).
Prosil bych někoho kdo ví o nějakém jednodušším schématku at se podělí Všem co poradí odpoví předem děkuji.
Sežeň si knížku Využití rozhraní PC. Tam je takových příkladů poměrně dost. Byla ve dvou variantách, ta první s programy pro DOS, ta novější už pro Windows.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
tak na uloz.to jsem našel tak mizerné skeny že to až možné není nemá někdo prosím nějaké schéma ? Nebo přímo doma knihu že by mi ofotil v lepší kvalitě některé potřebné stránky ?
Ovládání 3 relátek přes RS232 bych viděl jako lehký problém, neboť seriový port má dvě klasické výstupní linky (DTR a RTS) a datovou výstupní linku (TxD). Takže ovládat jednoduše dvě relé není problém, ale tři kousky, to už přímo nejde. Budete muset používat nějaké posuvné registry, jak je to popsáno v knize využití rozhraní PC pod Windows (strana 65).
Pokud chcete používat převodník USB/RS232, vřele doporučuji převodník od firmy ASIX. Nesetkal jsem se zatím s aplikací, která by přes tento převodník nefungovala, a to včetně mnou psaných aplikací (= na koleně).
Využívám knihovnu port.dll z výše zmiňované knihy Burgharda Kainky (hledejte třeba na WarCenter). Převodník sice nestojí 200 Kč jako jiné převodníky, ale taky nestojí tisíce.
Ať se daří.