Sháním driver pro výkonovou LED Cree XM-L

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kolbaba71
Kontaktovat uživatele:

Sháním driver pro výkonovou LED Cree XM-L

#1 Příspěvek od Kolbaba71 »

Hledám IO pro zdroj proudu pro napájení LED Cree XM-L. Chci ji napájet z modelářského Lipol akupacku 22,2V. Napětí LED je 3,34V/3A. Vzhledem k celkovému výkonu (LED bude 5 v sériopararením zapojením s minimálně dvěma drivery), chci řízení PWM. Uvítám i snížení výkonu při přehřátí, vypnutí při poklesu napětí. Potřebuji též pouzdro pájitelné v domácích pomínkách. Ne např SON, jenž má 8 vývodů a jeho velikost je 3x3mm. Prolezl jsem co se dalo, ale na vhodný obvod jsem nenarazil. Nejblíž tomu zatím byl L4970A, ale neumí se chovat jako zdroj proudu.

Prosím o doporučení konkrétního IO splňující výše uvedené požadavky. Obecné odkazy nejspíše moc nepomohou. Google proháním už třetí den.
kony2807

#2 Příspěvek od kony2807 »

Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kolbaba71 »

Na tohle jsem taky narazil. Bohužel 4 vývody na 2,5mm na 4 stranách 3mm čipu nemám šanci doma zapájet. :cry: Proto uvažuju o úpravě L4970A na zdroj proudu. I když se přiznám, že vůbec nevím, jak to mám udělat. Ale mělo by to prý jít.
kony2807

#4 Příspěvek od kony2807 »

Deska s nepájivou maskou, horkovzduška a trocha pájecí pasty - v pohodě .
http://www.matron.cz/vyroba-prototypovych-dps - cena velmi dobrá, kvalita zatím vždy ok a navíc je možno využít obě strany desky vč. prokovů .

Zpět na „Součástky“