Pračka Candy smart activa CY2 084

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
JeeL

#16 Příspěvek od JeeL »

Ty vyzrané místa jsou od agresívniho prásku- modul je pripevnen v takovém míste,kde se obcas vyskytne voda s agresivním práskem.. ty uz jsem meril a preletoval,mam práve obavy,ze problém vznikl práve tímto ..nejaky zkrat proti kostre. Az se dostanu domu,tak popísu zapojení a pozici vsech konektoru a cidel vedoucích do modulu elektroniky.
Co nejde silou,musí jít zákonitě silou ještě větší...
Zaky

#17 Příspěvek od Zaky »

To by bylo dobře říct už hned v ůvodu, že je deska po dlouhodobém koupání v prášku, to jaksi nemůžeme vědět. V tom případě zjisti, kam vede ten termistor, jako že to bude do té poškozené části a můžeš přestat hledat problém ve spínání relé a té straně od procesoru k topení vůbec. Jak je to celé zapojené nekresli, nakresli z desky, jak je zapojený ten obvod, v němž je zařazen termistor. Propískej dráhy, změř odpory, odněkud je ten obvod s termistorem napájený, zjisti odkud. Také se mohlo přes svody dostat na procesor, co nemělo a může to být konečná, ale nejspíš nebude tak zle.
Až to celé opravíš, kup bezbarvý akrylát ve spreji, a řádně celou desku nastříkej, a hlavně uprav pračku tak, aby na desku nemohlo zatéct, to je čunačina výrobce jak vystřižená.
Michal
JeeL

#18 Příspěvek od JeeL »

Tak to rozežrané na DPS je k hladinovému spínači ,ktrerý je napojený na topnou spirálu ještě přes relé na desce a dveřní spínač.Ale spoj není přerušený ..měřit budu zítra. Dám vědět
Přílohy
CANDY POPIS DPS – kopie.jpg
(292.84 KiB) Staženo 255 x
JeeL

#19 Příspěvek od JeeL »

Dobrý večer
Dnes jsem sehnal konečně nový modul do pračky. Všechno jsem zapojil jak má být a po zapnutí pračka začne ihned vypouštet vodu i když tam žádná není. skoušel jsem odpojit hladin .spínač a žádná změna-pořád jen jede čerpadlo ... jsem v koncích...Poradíte??
keemo

#20 Příspěvek od keemo »

Ma ten modul v sebe nahraty software? Ci nebude treba nechat ho nahrat v servise....
JeeL

#21 Příspěvek od JeeL »

Servisak tvrdil ,ze software nahrany je,ale prekvapilo mne,ze pri objednavani nechtel seriove cislo pracky.
keemo

#22 Příspěvek od keemo »

Aby ta netahal za nos... pockame ci sa nevyjadri niekto znalejsi...
mirosne

#23 Příspěvek od mirosne »

JeeL píše:po zapnutí pračka začne ihned vypouštet vodu i když tam žádná není

No a čo sa deje ďalej?Len vypúšťa,skúšal si chvíľu počkať ?Skontroloval si správnosť pripojenia konektorov?
Pozdravujem Vás, Miro.
JeeL

#24 Příspěvek od JeeL »

Dnes mu budu volat.
Konektory modulu jsou tak udělány ,že nejdou zaměnit.
Po připojení do sítě stačí přepnout volič programů z polohy "OFF"
na kterýkoliv program a pračka zobrazí pomocí LED sloupce dobu do konce programu 15min,druhý sloupec ukazuje "bez ždímání"(nejde změnit). Rozběhne se čerpadlo a jede těch cca 15minut,než se čerpadlo vypne. Ten nový modul se chová úplně stejně ,jako ten starý.
mirosne

#25 Příspěvek od mirosne »

Odmeraj obvod tachodynama.Skontroluj poriadne káblové prepoje.(napr.od tachodynama po riadiacu jednotku atď....)

JeeL píše:Ten nový modul se chová úplně stejně ,jako ten starý.

Ale veď ten pôvodný išiel,len neohrieval vodu. 8O
Pozdravujem Vás, Miro.
JeeL

#26 Příspěvek od JeeL »

Tachodynamo mě taky napadlo,ale že by z ničeho nic odešlo. Zkoušel jsem točit motorem při vypouštění vody,jestli nedá nějaký impuls modulu a třeba nestopne čerpadlo. Večer po práci ho proměřím,je to jedinná věc co jsem neměřil. Původní modul šel kromě ohřevu to je pravda, ale dal jsem ho známému,atˇsežene podle něho nový a po opětovném připojení pouze vypouší vodu. Rozebral jsem včera i volič programů,jestli nejsou unavené kontakty na dráze přepínače,tam je to v pořádku. Napadl mě jěště odrušovací člen na přívodu..
Prodejce modulu je zatím v terénu a nedostupný...
JeeL

#27 Příspěvek od JeeL »

Tak jsem se konečně dovolal prodejci modulu a autorizovanému servis.technikovi v jedné osobě.
"Běžící čerpadlo při startu pračky způsobuje vadný modul ,nebo nesprávná verze nahraného software." Modul mi ochotně vymění za doufám už funkční-snad do konce týdne. To tachodynamo ale přece jen proměřím.. Pro klid. Zatím Vám děkuji za rady.
JeeL

#28 Příspěvek od JeeL »

Tak tachodynamo měřeno na svorkovnici u motoru a potom i na konektoru na modulu. Po roztočení motoru přes řemenici naměřeno okolo2,3- 3,9Vst. v závislosti na otáčkách motoru. Tady bych chybu neviděl. Kabeláž rovněž prozkoumána -bez viditelných poškození. Hlavní příčina bude asi modul.
Do konce týdne by mohl být nový...potom se uvidí...
mirosne

#29 Příspěvek od mirosne »

JeeL píše:Kabeláž rovněž prozkoumána -bez viditelných poškození.

Myslel som skontrolovať od začiatku po koniec (od zariadenia po programátor),nie vizuálnu kontrolu.
Pozdravujem Vás, Miro.
JeeL

#30 Příspěvek od JeeL »

Začal jsem měřit drát po drátě hezky od přívodu a nestačím se divit. Je normální aby měla síťová přívodní flexo šňůra levý fázový vodič MODRÝ!!! a napravo hnědý,...nebo je to možné jen v Itálii. :zly: Zásuvky v bytě mám podle staré normy nulak se zemí dokupy. Otočit to by byla jistá smrt. Je to od výroby a doposud to fungovalo..
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“