Indukční vařič a detekce "správné" nádoby

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

Indukční vařič a detekce "správné" nádoby

#1 Příspěvek od mi-ro »

Přiznám se, že nevím, jak se na indukčních vařičích detekuje "správný" hrnec. Některé vařiče mají uprostřed plotny jen něco jako KA.. diodu v silikonu, některý mají ještě nějaké čidlo. Dokáže mi to někdo trochu česky popsat, dík.
..to bude jen ňákej odpůrek
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

naša Whirpoolka pouští krátky dávky o malém výkonu do induktoru. Podle mě to funguje jak detektor kovů. Až zjistí,že indukčnost induktoru je v mezích normy,driver do toho pustí plnej výkon. Ty čidla v prostředku jsou teplotní a jeden z duvodu,proč tam jsou,je ten,ze Ti svítí H na jednotce,kde jsi měl horký kastról,a Tvým zajmem je,že na tu plochu jednotky nemáš šahat.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od AmarokCZ »

Souhlas s Artabanem - do cívky se pouští krátké pulzy s opakovací frekvencí v jednotkách Hz a podle toho se zjistí jestli tam je správnej hrnec. To čidlo uprostřed je teplotní čidlo které slouží k regulaci výkonu pokud je vařič v režimu "teplota".
Andrea

#4 Příspěvek od Andrea »

OT: Netvrdil tu nedávno někdo, jak je indukční sporák skvělý, protože je studený a člověk se o něj nespálí?
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

Andrea píše:OT: Netvrdil tu nedávno někdo, jak je indukční sporák skvělý, protože je studený a člověk se o něj nespálí?

Tady se Ti paradoxně ohřívá to sklo od hrnca..
Jeden na tom vařiči něco uvaří a mezi tím ten hrnec uklidí někam jinam. Vzápětí jde druhej kolem, a ten ví, že je ta deska ještě horká (ono to svítí ještě tak do 60 stupňů celsia). Jinak děcka se nepočítají, neboť ty na to šáhnou, i kdyby to i houkalo..
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Habesan »

To se o mikrovlnce říkalo taky. Někteří lidé když zjistili, že to není pravda na ni zanevřeli a radši kastrůlkujou.
kejki

#7 Příspěvek od kejki »

Andrea píše:OT: Netvrdil tu nedávno někdo, jak je indukční sporák skvělý, protože je studený a člověk se o něj nespálí?

OT:Nesrovnatelné se sklokeramikou co do teploty a tím i doby. Je možné okamžitě napravovat škody typu vykypěla polévka, což vzhledem k rychlému náběhu může nastat. Už nepoužívám booster :lol:

K tématu: Moje deska to kontroluje průběžně, pokud "prohodím", tak hned začne blikat a když nevrátím hrnec, tak se vypne.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“